Web tasarım işlemi bilişim sektörü içinde yapılan, internet dünyasının tamamen görünür olan yüzünü ön plana çıkarmak için tasarımlar yapılması sürecini kapsayan bir işlemdir. Web tasarım işlemi teknik bir işlemdir ve rastgele yapılması mümkün olmayan bir işlemdir. Bu işlemi yapmak için kişiler uzun süreli bir eğitimden ve deneyim sürecinden geçmektedir. Web tasarım sürecinde yapılan en küçük bir hata dahi bütün yapılan işlemlerin çöpe gitmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple web tasarım sürecinde çok dikkatli olunması ve düzenli biçimde sistemli şekilde tasarım sürecinin işlenmesi gerekmektedir.


Kurumsal web tasarım yapmak da aynı sektör içinde öne çıkan bir işlemdir. Kurumsal web tasarım belirli bir firmanın tanıtımı için yapılan web site tasarımını kapsamaktadır. Kurumsal web tasarımı işleminde cd kapağı, kartvizit, web site logosu ve kartvizit logosu gibi alanlarda tasarım yapılmaktadır. Kurumsal web tasarım işlemini yapmak içni Biltek tasarım firması ile görüşme sağlanabilir ve hizmet alınabilir. Biltek tasarım firmasında kurumsal logo tasarımı ve web tasarımı dışında firmalara kurumsal e mail sistemi kurma hizmeti de verilmektedir. Büyük kurumlar içinde iletişimi sağlamak için e mail adresini kurumsallaştırmak daha hızlı bir iş yapma sürecini başlatmaktadır.
 
 Kurumsal Tasarım Hizmetleri
 
 Kurumsal firmalar kendi isimlerini markalaştırmak ve daha çok öne çıkarmak için kurumsal web  tasarımı yapımına özellikle önem vermektedir. Dünya çapında en çok insana erişim artık internet  üzerinden, internet sitelerinden sağlanmaktadır. Biltek tasarım isimli firmada verilen diğer hizmetler arasında arama optimizasyonu işlemi de yer almaktadır. Bu işlem ile sitelerin arama motoru  üzerinde aranması ile daha fazla sonuç çıkması sağlanmaktadır. İstanbul web tasarım firmalarından birisi olan Biltek tasarımında kendi ismi ile açılmış bir web sitesi vardır. Firmanın web sitesi  içinde referanslar bölümü de bulunmaktadır. Bu bölüm içinde firmanın eskiden yaptığı tüm işler  örnek biçimde gösterilmiştir. Firma içinde çalışan ekip hakkında bilgiler de web sitesi içinde yer  alan bölümlerden birisidir. Müşteri yorumları bölümü de Biltek tasarım web sitesi içinde yer alan bir bölümdür.