Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 49 ilde bulunan toplam 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracak. Satışa sunulacak arsaların başlangıç fiyatı 315 bin TL olarak açıklanırken, peşin ödemelerde yüzde 15 indirim uygulanacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren TOKİ tarafından düzenlenecek açık artırmalar, 12, 13 ve 14 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Satış kapsamında konut, ticaret, turizm, tarım, sanayi, spor, özel eğitim, kentsel çalışma, rekreasyon, akaryakıt tesis alanı ve ağaçlandırılacak alan niteliğinde çok sayıda taşınmaz alıcılarını bekleyecek.
48 Ay Vade İmkânı Sunulacak
Arsa almak isteyen vatandaşlara farklı ödeme seçenekleri sunulacak. Alıcılar, taşınmazları yüzde 25 peşinatla 48 ay vade veya yüzde 30 peşinatla 48 ay vade seçenekleriyle satın alabilecek.
Bazı taşınmazlar ise yalnızca peşin ödeme yöntemiyle satışa çıkarılacak. Peşin ödeme yapanlara yüzde 15 indirim uygulanacak.
Satışa sunulan arsaların başlangıç fiyatının 315 bin TL olduğu bildirildi.
Toplam Değeri 18,7 Milyar TL
Toplam 2 milyon 777 bin 954 metrekare büyüklüğe sahip 737 arsanın toplam muhammen bedeli 18 milyar 724 milyon 303 bin 30 TL olarak açıklandı.
Arsa satışının yapılacağı iller şöyle:
Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Van, Yalova ve Zonguldak.
Açık Artırma Tarihleri Belli Oldu
Açık artırmalar, 12, 13 ve 14 Ağustos 2026 tarihlerinde saat 10.30’da Ankara Bilkent Otel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak.
Vatandaşlar açık artırmaya internet üzerinden de katılarak teklif verebilecek.
Satışla ilgili ayrıntılı bilgilere TOKİ ve Emlak Yönetim’in internet siteleri ile 444 84 34 numaralı telefondan ulaşılabilecek.
Satış yapılacak 49 il arasında Isparta yer almazken, komşu illerden Antalya ve Burdur’daki arsalar da açık artırmaya çıkarılacak.