Kadınların her şekilde kendilerini kusursuz hissetmesi önemlidir. Bu nedenle de kadınlar güzellikleri söz konusu olduğunda ilk dikkat ettikleri nokta makyajlarıdır. Makyaj bir kadının her şeyidir bu nedenle de bu konu üzerinde çok durdukları gibi çok para da harcarlar. Yani alınacak bir rujun ya da rumelin anlamı çok büyüktür. Özellikle de konu özel günler olduğunda bu kesinlikle daha önemli bir konu halini alacaktır.  Kadınlar kendilerini her zaman özel ve kusursuz hissetmek ister dedik dolayısıyla bir de tüm gözlerin kendisi üzerinde olduğunu düşünürseniz o zaman bu anlam ve önemin bir kat daha artmış olduğunu görebilirsiniz. Kadınların gözlerini üzerlerinde hissettikleri en önemli zaman düğünlerdir ve düğünde her kadın güzel olmak ister bir de bunun kendi düğünü olduğunu düşünürseniz o zaman işler çığırından çıkmıştır demektir. Yani seçilecek gelinlikten tutunda makyajın bütününe varıncaya kadar her şey çok ince bir şekilde ele alınır ve düşünülür.  Bir gelin için bu konular oldukça önemlidir. Ayakkabı seçiminden başlanır ve son nokta makyajın tamamlanmasına varıncaya kadar önemle takip edilir.  Bazen de öyle konular vardır ki gittiğiniz bir düğünde gördüğünüz bir kadın o kadar makyaj yapmıştır ki bu aslında omu değil mi çok düşünürsünüz burada yanlış olan konu ise makyajın fazlalığıdır. Doğallığı ve güzelliği bozmadan yapılacak olan bir makyaj her şeyin üstündedir. İyi bir makyajı her eline geçeni yüzüne sürmek değil etkili dokunuşlarla cildi parlatmaktır. Dilerseniz gelin makyajı nasıl yapılır bu konuya biraz ayrıntılı bir şekilde değinelim.

Gelin Makyajına Nasıl Başlanmalı?

Gelin adayının en tedirgin olduğu nokta kendilerine makyaj yapacak olan kuaförün yeterince işinin ehli olup olmadığını anlamamalarıdır. Bu yüzden ilk tavsiyemiz gelin adayının kuaförüyle detaylı bir şekilde konuşması daha sonrasında konuşmanın pek fayda sağlayamayacağı ortadadır. İstenilen makyajı kuaförün yapıp yapamayacağı çok önemlidir.  Güzel bir makyaj için yalnızca iyi bir kuaför olması yetmez beraberinde gelin adayının cildinin de düzgün olması gerekir kusursuz bir ciltte her zaman makyaj güzel duracaktır. Cildinizi pudra ve de fondöten kullanarak düzgün bir hale getirmelisiniz. Ancak burada cildinizin de tabak halinde görünmemesi de önemli.

İyi bir gelin makyajının abartısız olmaması gerekir çünkü abartı her konuda olduğu gibi makyajda da iyi durmayacaktır. Sonuçta düğün sizin düğününüz ve kendinizi bir palyaço gibi rengârenk görmek istemezsiniz değimli. Makyajda renk farkı çok önemlidir yani sizin cildinize uymayacak olan bir fondöten rengi işte yukarıda bahsetmiş olduğumuz sonucu beraberinde getirecektir. Gelin makyajında önemli olan noktalardan bir tanesi de suya dayanıklı olan malzemelerin tercih edilmesidir çünkü o gün, gün boyunca ağlayacaksınız. Ve ağladığınız da makyajınızın akmaması çok önemlidir.   Gelinlerde en önemli nokta kirpiklerdir kirpikleriniz yeterince gür değilse takviye yapabilir ve bunu da kıvırabilirsiniz yüzünüzü ortaya çıkaracaktır. Kaşlarda tam anlamıyla belirgin bir hale getirildiğinde gözleriniz direk olarak ortaya çıkar ve makyajınızın ilk evresi tamamlanmış olacaktır. Allık noktasında ise size tavsiyemiz şeftali tonlarını tercih etmeniz çünkü ancak bu sayede elmacık kemikleriniz ortaya çıkacak ve daha güzel bir görüntüye sahip olacaksınız. Allık yüzün parlayan noktasıdır bu nedenle buradaki orana dikkat etmeniz gerekir.

Evet, yukarıda bir gelin makyajının tüyolarından bahsetmeye çalıştık eminiz ki önerilerimizi dikkate alacaksınız ve bu dikkatiniz de aynı zamanda sizin o gece tüm gözleri üzerinize toplamanıza yardımcı olacaktır.