Patik; ayağımıza giydiğimiz çorap tarzında fakat kalın olan bir giyim ürünüdür. El işi örme olan bu eşyalar kış günlerin ayağımızın dostudur. Giydiğimiz zamanlar ayağımızı fırın gibi yapan ayrıca baktığımızda da üstündeki desenler ile bizleri gülümseten bu patiklerin birçok farklı rengi, modeli ve deseni bulunmaktadır. Üstelik bunlar çok zor olmayan, yeni başlayanların bile örebileceği kolay patik modelleri de vardır.

Erkeklerden çok bayanların tercih ettiği patikler, aynı zamanda çocuklarımızın da ilgisini ve dikkatini çekmektedir. Üstüne işlenen rengarenk hayvan figürleri bu patiklerde bir albeni uyandırmaktadır. Üstelik çok farklı motifler sergilenebilen patikleri, çocuklarımıza giydirmekte oldukça kolay olmaktadır. Bayanların hoşuna giden patik modellerinden bir tanesi de boncuklu patik modelleridir. Oldukça şık duran bu patikler bayanların ayağında can bulmaktadır.

Şimdi sizlere kolay olan patik modellerinden bir tanesini anlatalım. 31 ilmek ile patik örme işlemimize başlıyoruz. Ardından 9 ilmek haroşo, 1 ilmek düz devam ediyoruz. 11 ilmek haroşo 1 ilmek düz, 9 ilmek haraşo ile birlikte toplamda 22 adet haroşo örülmüş olur. Bu işlemin hemen arkasına 1 ters 1 düz olmak üzere 22 sıra örülür. 23. Sıraya geçildiğinde her sıranın sonunda ikişer ilmek birlikte alınarak ilmek sayısı yarıya düşürülmüş olur. Geriye kalan ilmekler yün iğnesi adı verdiğimiz iğne ile toplanır. Ardından da topuk kısmı dikilerek kolay patik örme işlemimiz sona ermiş olur. Anlatıldığı üzere yapımı gayet basit olan patikler hem ev hanımları için bir uğraş olmakta hem de kendilerini bu konuda geliştirmede bir araç olmaktadır. Ayrıca patiklerin boğazlı ve boğazsız modellerinin yanı sıra düğmeli, düğmesiz gibi de birçok modeli bulunmaktadır. Babet tarzı da patiklerde bayanlar tarafından çok ilgi duyulan modellerden biridir.