Belirli bir mesleğe ait yeterliliğe sahip ancak belgeniz mevcut değil  ise MYK Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun resmi web sitesinde  yer alan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları arama modülünden meslek grubunuza göre yetkili bir kuruluşa başvurarak belge edinme sürecinizin ilk adımını başlatmış olursunuz.Başvurunuz yetkili kuruluş tarafından değerlendirilip onaylandıktan sonra yetkili kuruluş tarafından teorik ve uygulamaya dayalı mesleki yeterlilik sınavına tabi tutulursunuz.Sınavlarda başarılı olmanız durumunda adınıza düzenlenmiş olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve aynı formatta  taşınabilir cüzdan tipi MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı'nı almaya hak kazanırsınız. Başarısız olmanız durumunda başvurmuş olduğunuz yetkili kuruluş tarafından aynı yıl içerisinde ücretsiz sınav hakkınızı kullanabilirsiniz.

MYK Meslek Yeterlilik Kurumu'nun resmi web sitesinde yer alan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları modülünden meslek grubunuza göre yetkili olan kuruluşa başvurunuz. Yetkili kuruluş başvurunuzu değerlendirmeye alıp inceledikten sonra sizinle irtibata geçerek gerekli olan bilgi ve belgeleri isteyerek başvurunuzun ilk adımını tamamlamış daha sonrasında yine yetkili kuruluşun size bildirmiş olduğu sınav yeri ve tarihinde teorik ve uygulamalı olarak sınav yerinde hazır bulununuz.Girdiğiniz sınavda başarılı olmanız durumunda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve aynı formatta taşınabilir tipte MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı'nı almaya hak kazanırsınız.Sınavlardan başarısız olmanız durumunda yetkili kuruluş tarafından aynı yıl içinde tekrar ücretsiz olarak sınava girme hakkınızı kullanmanız mümkün.
 
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Certürk olarak öncelikle MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır sorusuna yanıt vermeden önce hangi meslek gruplarında yetki kapsamımız olduğunu belirtmek isteriz. Bunlar;
Kaynak operatörü
Çelik Kaynakçısı
Alüminyum Kaynakçısı
Plastik Kaymakçısı Direnç Kaynak Ayarcısı
Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı
Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı
Otomotiv Montajcısı
Otomotiv Elektromekanikçisi
Otomotiv Sac Gövde Kaynakçısı
Makina Bakımcı
Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli yetki kapsamı meslek gruplarımızdandır. Kuruluşumuza bahsi geçen meslek gruplarından herhangi birine sahip olmanız durumunda MYK Mesleki Yeterlilik Kurumu resmi web sitesinde yer alan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları modülünden veya www.certurk.com websitemiz üzerinden başvurarak ilk adımı başlatmış olursunuz. Başvurunuz kuruluşumuzca değerlendirmeye alınıp incelendikten sonra sizinle irtibata geçerek gerekli bilgi akışını sağlayacaktır. Meslek grubunuz için gerekli olan iki sınav bulunmaktadır. Biri teorik sınav diğeri ise uygulamalı sınav türüdür. Her iki sınav türünü başarı ile tamamlamanız durumunda adınıza düzenlenmiş olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve yine aynı formatta cüzdan tipi MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik almaya hak kazanırsınız. Bir yeterlilik biriminden başarısız olamanız durumunda aynı yıl içerisinde ücretsiz iki sınav hakkınızın bulunduğunu hatırlatmak isteriz. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için MYK ve TURKAK tarafından akredite olan CERTURK firması ile irtibata geçebilirsiniz.

http://www.certurk.com
Telefon numaraları:
0216 494 16 98
0216 392 82 68
0216 392 82 69