İnşaat ve taşımacılık sektöründe geçtiğimiz yıllarda yeni bir akım meydana gelmiştir. Şirketler bir süredir iş makinesi ve vinçlere yüksek ödemeler yaparak satın almaktan daha çok, iş bitimine dek kullanılabilecek şekilde bu araçları kiralama yoluna gitmektedirler. Böylece iş makinesi bir sonraki kullanıma kadar beklemeden kaynaklanan arızalar da vermez, her daim aktif olarak kullanılan kiralık vinçlerin ise zaten bu gibi bir sorunu bulunmamaktadır. Bu nedenle hem kullanım açısından hem de finansal açıdan şirketler için bu kiralama işlemi son derece avantajlı olmaktadır.

Express Vinç firması da bu gibi kiralama işlemlerini yürüten firmalar arasında öne çıkanlardan bir tanesidir. Firma kapsamında kiralanan ürünler, genel olarak belli bir ücret tarifesine göre fiyatlandırılmakta ve bu ürünlerin her biri firmaya ait bir kataloga yerleştirilmektedir. Bu katalog, kiralama talebi ile gelen firmalar için oldukça iyidir. Böylece hangi aralıkta yük kapasitesine sahip ve hangi özelliklere sahip bir cihaz istediklerini kolaylıkla belirtebilmektedirler.

Hangi Tür Vinç Arzu Edersiniz?

Çalışmalarınızı şantiyede gerçekleştirecekseniz, seçeceğiniz vinç de buna uygun olmalıdır. Bunun dışında farklı alanlarda da vinç kullanımı yaygındır. Söz gelimi sokak lambası montesi, tabela koyma, cam yerleştirme ya da billboard düzenleme vs. etkinlikler için de uygun fiyatlar ile vinç kiralamak mümkündür. İhtiyacınız doğrultusunda kiralayacağınız vinci seçtikten sonra, lazım olan tarihte elinizde olmasının sağlanması konusunda da firma yetkilileri ile irtibata geçebilirsiniz.

Kiralanan istisnasız bütün araçların yıllık ve periyodik bakımlarının yaptırıldığından emin olabilirsiniz. Zaten vinci teslim ederken size bunun bilgisi de verilecektir. Aynı zamanda birtakım kullanım önerileri, dikkat isteyen bazı noktalar hakkında da firma sizi ve personelinizi bilgilendirecektir. Bu araçları deneyim sahibi ve ehliyetli kişiler dışında kimsenin kullanmaması gerektiği bilinmektedir. Bunun aksi durumlarda geri dönüşü olmayan kazalar ortaya çıkabilir. Çeşitli yaralanmalar meydana gelebilir. Bu nedenle vinci kullanacak olan operatör, son derece dikkatli bir şekilde kullanmaya başlamalı ve aktif şekilde kullanmadan bir süre önce de vince ilişkin bazı kontrolleri yerine getirmelidir. Bu kontroller halatlar, frenler ya da vinç parçalarının kontrolü gibi önemli ayrıntılardır.