Ziraat Bankası bankası kullanan kişiler bazen IBAN numarasına ihtiyaç duymaktadır. Bazı bankamatik kartlarının üzerinde bu numara yer almamaktadır. Eft almak isteyen kişiler para göndermek isteyen kişilere IBAN numarasını vererek para alımını gerçekleştirmektedir. Bu numaraya ihtiyaç duyanlar internet aracılığı ile Ziraat Bankası IBAN Sorgulama işlemini yapabilirler. Bunun için öncelikle Ziraat Bankası Bankası web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra müşteri ilişkileri seçeneğine basılarak IBAN sorgulama kısmına gelinmelidir. Açılan sayfada size temel sorular sorulmaktadır. Bunlardan ilki hangi şubeyi kullandığınızdır. Buradan şube kodunu veya şube ismini seçmeniz gerekmektedir.

Ardından bankaya ait sahip olduğunuz müşteri numarasını yazmalısınız. Sonrasında ise kartınız üzerinde bulunan ek numarayı girmelisiniz. Bu bilgiler bankanın sizden istediği zorunlu bilgilerdir. Bu bilgiler girildikten sonra Ziraat Bankası IBAN Sorgulama işlemi ile IBAN numarası hesaplanmaktadır. Hesaplanan numara size ait olan numaradır. Size başka bankalar aracılığı ile para göndermek isteyenler bu numarayı sizden istemektedir. Sizde IBAN numarasını bu kişilere vererek sizlere para gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yurt dışından ve birçok yerden bu numara sayesinde kolay bir şekilde para alıp gönderme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu numara 26 hanelidir. En başında TR yazmaktadır. Bunun sebebi Türkiye’ye ait bir numara olduğudur.  EFT işlemlerinde para transferlerinde IBAN kullanmanız daha sağlık sonuç vermektedir. Nitekim Bankalar hesap numarası ile yaptığını para transferlerinde sizden onay istemektedir. Yapacağınız para transferleri işlemlerinin EFT saatleri içerisinden olmasına dikkat edeniz. Bankaların EFT saatlerine buradan bakınız.
 Sorgulama işlemlerini bankanın kendi web sitesinden yapmanız güvenliğiniz için önem arz etmektedir. Çünkü sorgulama işlemi sırasında sizden istenen bilgileri kötü niyetli kişiler ele geçirebilir. Bu ele geçirme sonrasında karşınıza dolandırıcılık gibi kötü bir problem çıkabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için bankanın kendi web sitesini kullanmaya özen gösteriniz. Görüldüğü üzere sorgulama işlemi fazla bilgiye ihtiyaç duymadan kısa süre içerisinde yapılabilmektedir. İhtiyaç duyulan tek şey müşteri numarasını ve ek numarayı bilmenizdir. Bu bilgiler neticesinde bu numaraya sahip olabilirsiniz.

Kaynak: https://kredi7.com/Ziraat Bankası-bankasi-iban-sorgulama-ogrenme/