Isparta

Uyuşturucu'da akıl almaz yöntemler...

Abone Ol

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, şehirdeki uyuşturucu satışı ve kullanımı ile etkin mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, “Uyuşturucu satıcıları kullanıcıları evlerinde ağırlayarak uyuşturucuları sunuyorlar. Ama biz, kullanıcı o evden çıkar çıkmaz alıp kanındaki uyuşturucu miktarını tespit ederek suçluları yakalıyoruz” dedi.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu, esrar ve eroin gibi zararlı maddelerle ilgili yaptıkları mücadele nedeniyle bir çok uyuşturucu satıcısının Isparta’yı terk edip Antalya, Afyon gibi çeşitli illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden İl Müdürü Mehmet Or, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz çalışmaları çerçevesinde ilimizde uyuşturucu ve psikotrop maddelerin yasadışı üretim, kullanım ve kaçakçılığına karşı kararlı mücadelemiz kapsamında Son 6 ay içerisinde; 3277 gram Esrar Maddesi, 1068 adet birer içimlik paket esrar, 274 gram Eroin maddesi, 1410 adet birer içimlik paket eroin, 30 adet sentetik hap, 513 adet uyuşturucu hap, 36 kök hint keneviri ele geçirilmiştir.

Haklarında uyuşturucu madde kullanmak, nakletmek ve satmak suçlarından 132 operasyonda 265 şüpheli şahıs adli mercilere sevk edilmiştir. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan 49 olayda 68 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. 
 

Burada şunu ifade etmek isterim ki, uyuşturucu satıcıları polisten habersiz ellerindeki uyuşturucuları satabilmek için akla hayale gelmeyen yöntemler uyguluyorlar. Biz, Emniyet olarak sokakta uyuşturucu satışını son derece azalttık. Zira, yaptğımız ani baskınlarla uyuşuturcular artık sokaklarda uyuşturucu satamaz duruma geldiler.

Fakat, bu defa da uyuşturucu satıcıları uyuşturucu kullanıcılarını evlerine davet ederek satışlarını gerçekleştiriyor ve hatta kullanıcının orada içmesini sağlıyorlar. Çünkü, kişinin evine baskıp yapıp arama yapmak için bir prosedür gerekiyor. Savcılıktan o şahsın evinin aranması izni gerekiyor. Bu iş ve işlemler nediniyle kişiler bu yola tenezzül ediyorlar.

Fakat bizde bu durumlarda dışarıda bekliyoruz ve uyuşturucu kullanan kişi çıkar çıkmaz yakalayıp hastaneye götürüyor ve kan tahlillerini yaparak kanındaki uyuşturucu miktarını tespit ederek uyuşturucu kullandığını somut hale getirerek hem kullananı hem satıcıyı yakalıyor ve adli mercilere sevkediyoruz” dedi.