TEKNOLOJİ

Yeni iPad mini ekranı ile çok konuşulacak!

Abone Ol

Apple ile ilgili sızıntı bilgi ve iddialar gündeme geldiğinde isabetli açıklamaları ile bilinen Ming-Chi Kuo, bu defa yeni iPad mini hakkında konuştu. Apple’ın şu an ciddi bir şekilde mini-LED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığını ve ilk olarak bu ekran teknolojisinin yeni iPad mini modelinde kullanıma başlanacağını ifade etti.

Bununla birlikte yapılan çalışmalarda mini-LED’in sadece iPad mini kullanımı ile sınırlı kalmayacağı, 2020 ve 2021 yıllarında Apple’ın piyasaya süreceği 6 farklı yeni üründe de yer alacağı belirtiliyor. Ancak anlaşıldığı kadarı ile bu ekran teknolojisine geçiş, beklendiği gibi kalıcı bir yenilik olmayacak.

Apple’ın yeni mini-LED ekran teknolojisini, micro-LED ekran kullanımı öncesinde bir geçiş aracı olarak kullanacağı ifade ediliyor. Apple’ın gelecekte yoluna uzun bir süre OLED ve micro-LED ekranlar ile devam edeceği yönünde açıklamalar dikkatleri üzerine topluyor.

ARM tabanlı MacBook için geri sayım başladı!

Apple'ın ARM tabanlı MacBook modelleri ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Apple, yakın zamanda Intel işlemcisiz MacBook modeli ile ortaya çıkacak.

mini-LED özellikleri neler?

Şu an kullanılan arkadan aydınlatmalı LED ekran teknolojisi karşısında, yeni mini-LED ekran birçok avantaja sahip. Yeni ekran teknolojisinde piksel aydınlatması, her piksel için ayrı ayrı yapılıyor. Genel bir ardınlatma söz konusu değil.

Böylelikle daha iyi kontrast, daha yüksek parlaklık değerleri ve özellikle siyah renk üretiminde daha başarılı sonuçlara ulaşılabiliyor. Şu an için enerji tüketimi ile ilgili net bir karşılaştırma verisi ise bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili de yeni bilgilerin ortaya çıkmaya başlayacağını söylemek mümkün.

Tüm bu bilgilere ek olarak Apple’ın yeni ekran teknolojisini geliştirme sürecinin, Corona virüsten ektilenmediğine de dikkat çekiliyor. Nitekim yeni Apple ürünlerinin planlamaları, en azından yeni ekran teknolojisi tarafından sekteye uğramayacak gibi görünüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur