Yeter Söz Milletin

Abone Ol

Yeter Söz Milletin!!!

Anayasa değişikliği paketi yaklaşık 2 haftalık bir yoğun çalışmanın ardından nihayet Cumhurbaşkanına sunulacak hale gelerek Köşk’e gönderilecek. Muhtemelen Cumhurbaşkanı değişikliği referanduma gönderecek.

İktidar partisi 8. madde ile ilgili(parti kapatma ile ilgili madde) olarak çok ciddi bir şok yaşasa da girdiği türbülansı çabuk atlattı. BDP’nin parti kapatma süreci ile ilgili eylemsiz tepkisi galiba BDP’nin kimler tarafından kontrol edildiğinin de göstergesidir. Özellikle bu madde neticesinde bazı muhalif milletvekillerinin çocuklar gibi şen olması ancak ve ancak basiretsizlik, yeteneksizlik, acizlikle açıklanabilir.

Fakat aynı madde neticesinde iktidar partisinin yaşadığı alaboradan hızla çıkıp, kaldığı yerden devam etme cesaretini göstermesi ve kararlığını sürdürmesi bir çok otorite tarafından Ergenekon terör örgütünün şoka uğraması olarak nitelendiriliyor. Çünkü Ergenekon bu madde ile birlikte iktidar partisine fire verdirip, uzak hedef olarak partiyi bölmeyi sağlamayı düşünüyordu.

Ama Başbakan  bu süreçte liderliğini ve kriz yönetmedeki ustalığını bir kez daha gösterirken, gücüne güç katarak süreçten en karlı çıkan lider oldu. Peki diğer liderler bu süreçte ne elde etti?

Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli birbirlerine iyice yaklaştılar ve kader birliğinin kaçınılmaz olduğunu dosta düşmana ilan ettiler. Hele hele 1980 darbecilerinin yargılanabilmesinin önünü açan düzenlemede 80 darbesindeki en mağdur kesimlerden birisini temsil eden MHP ve onun milletvekilleri evet oyu neden vermediklerini kendileri bile anlayamadılar ama merak etmesin millet onlara buradaki ürkekliğini hesabını soracaktır. Peki BDP. Boş verin BDP’yi onlar ergenekon’un faşist siyasi kürt temsilcileri.

Gelelim referanduma. Sonuç ezici bir şekilde millet kazanır. Gerisi teferruattır.