TEKNOLOJİ

Yurtdışı araç fiyatları vs Türkiye araç fiyatları Bu videomuzda yurtdışı araç fiyatları ne kadar, Türkiye'deki araç fiyatları ne kadar yakından bakıyoruz...

Abone Ol

Ülkemizdeki araç fiyatları son zamanlarda ciddi bir şekilde arttı. Biz de bu videomuzda hem orta segment  araçlarının hem de üst segment araçların, Türkiye ve yurtdışı fiyatlarına yakından bakıyoruz.

Yurtdışı araç fiyatları karşılaştırma

Ülkemizde yeni bir araç almak istediğiniz zaman çok farklı vergiler ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu durum yurtdışındaki ülkelerde de farklı vergilendirmeler olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde araç almak istediğinizde, ilk olarak ÖTV ile karşılaşıyor ve aracınızın özelliklerine göre araç fiyatı üzerinden vergi ödüyorsunuz. Örneğin, 2000 cm3 silindir hacmine sahip bir araç aldığınız da,  tutar sınırı olmadan yüzde 160 oranında bir ÖTV ödemeniz gerekiyor. Yani aracınızın fiyatı 200 bin TL ise 320 bin TL gibi bir ÖTV ödemesi sizi bekliyor. Aracınızın 200 bin TL ve 320 bin TL oranındaki tutarlarının toplamının üstüne yüzde 18 gibi standart bir KDV ödemek zorunda da kalıyorsunuz.

Türkiye ’deki vergilendirme sistemi, araç silindir hacmi ve fiyatına göre değişkenlik gösterirken yurtdışında çok farklı uygulamalara maruz kalabiliyorsunuz. Biz de bu videoda sizler için ilk olarak Türkiye ’deki araç fiyatları ne kadar baktık daha sonrasında da yurtdışı araç fiyatları hangi seviyede yakından baktık.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur