Merkez Bankası'nın adımlarıyla faiz oranları yükselirken, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla vergi kesintisi oranları da artırıldı.

6 aya kadar vadeli hesaplarda vergi kesintisi oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e, 1 yıla kadar olan vadeli hesaplarda ise yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltildi. Ayrıca, Türk lirası yatırım fonlarından elde edilen gelirlerdeki stopaj oranı da yüzde 7.5 olarak belirlendi.

ATM'de Unutulan Kartla Para Çeken Sanık Hakkında Verilen Karar Onaylandı ATM'de Unutulan Kartla Para Çeken Sanık Hakkında Verilen Karar Onaylandı

1 Mayıs 2024'ten itibaren 31 Temmuz 2024'e kadar açılacak vadeli TL mevduatlarında yeni vergi kesintisi oranları uygulanacak. Ancak, 1 Mayıs'tan önce açılan hesaplarda eski oranlar geçerli olacak.

Eski hesaplarda vade bitiminde elde edilen kazançlardan, yeni oranlara göre stopaj kesilecek. Örneğin, 100 bin liralık mevduatta 32 gün vadede yüzde 5 stopaj kesintisiyle elde edilen net getiri 4 bin 568 lira iken, yeni oranlarla bu getiri 4 bin 448 lira olacak. Yani stopaj farkı sadece 120 lira olacak. Bu değişiklikler TL mevduat sahiplerinin kazançlarını etkileyecek.

Haber Merkezi