Trafik kazalarının başlıca nedenlerinden biri olan aşırı hızla mücadele etmek amacıyla Türkiye genelinde istisnasız tüm radar araçlarının katılımıyla 'Radarla Hız Denetimi' uygulaması başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayınlanan eylem planı kapsamında, 8-9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde 'Radarla Hız Denetimi' yapılacak. Uygulamaya istisnasız tüm radar araçları katılacak.

Burdur, Antalya ve Isparta'daki sürücüleri yakından ilgilendiren bu uygulamada, denetimler gündüzleri 7 saat boyunca gerçekleştirilecek. Radarlı uygulamalar çevirme ekipleriyle birlikte yapılacak. Ayrıca, gece uygulamaları da saat 01:00 ila 06:00 arasında gerçekleştirilecek; okepler gece görüş aparatlarıyla desteklenecek.

Emlak Vergisi Ödemeleri Başlıyor: İşte Detaylar Emlak Vergisi Ödemeleri Başlıyor: İşte Detaylar

Denetim noktalarının değişkenlik göstereceği uygulamada, araç sürücülerinin hız kurallarına uymaları ve emniyet güçlerinin yönlendirmelerine riayet etmeleri önem arz ediyor.

Uygulama sadece 'Hız Denetimi' ile sınırlı kalmayacak; araç sürücüleri ve araçlarla ilgili diğer eksiklik veya kural ihlallerine de duyarlılık gösterilecek.

Haber Merkezi