Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de 15 yaşından büyük araç sahiplerini ilgilendiren bir teşvik programının yeniden uygulanması gerektiğini açıkladı. Palandöken, 2019 yılında kaldırılan hurda teşvikinin tekrar yürürlüğe girmesi çağrısında bulundu. Bu kapsamda, hurdaya ayrılan eski araçlar için vatandaşlara verilen 15 bin liralık teşvikin yeniden hayata geçirilmesini savunuyor.

Hurda teşvikleri genellikle ekonomik canlanmayı desteklemek, sanayiyi teşvik etmek ve geri dönüşümü artırmak amacıyla kullanılan önemli bir ekonomik araçtır. TESK Genel Başkanı, eski araçların lisanslı geri dönüşüm tesislerine bırakılarak ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı. Teşviklerin ekonomik canlanma, geri dönüşümü teşvik etme ve çevre dostu uygulamaları destekleme amacını taşıdığını belirtti.

Palandöken, Türkiye'de 15 yaş ve üzerinde yaklaşık 26 milyon araç bulunduğunu ifade ederek, kullanımının çevre üzerinde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi. Araçlarını hurdaya verenlere çeşitli imtiyazlar sağlanmasını öneren Palandöken, özellikle vergi borçları ve trafik cezalarının silinmesi gibi avantajlar talep etmektedir.