Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasının ardından kamuoyunda büyük ilgi gören konut kredisi kampanyasıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Peki, İlk Evim Konut Kampanyası başvuruları ne zaman başlayacak? İşte, faiz oranı ve başvuru şartlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla gündeme gelen İlk Evim Konut Kampanyası için hazırlıklar hızla devam ediyor. Kampanya kapsamında vatandaşlara düşük faizli konut kredisi imkanı sunulacak. Ancak, başvuru tarihleri ve şartları henüz netleşmedi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis'te yer alması ve TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

İlk Evim Konut Kampanyası'nda vadenin 15 yıla kadar uzaması ve faizin yüzde 1.20'ye çekilmesi bekleniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmasıyla, artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefleniyor.

Kampanya kapsamında ilk kez ev alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz uygulanacak ve kredi vadesi 15 yıl olacak. Bu düşük faizli kredi sadece evi olmayanlara verilecek ve başvuru şartları netleştikten sonra duyurulacak.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin açıklamasına göre, evini yenilemek isteyenlere de aylık 0,69 faizle 180 aya kadar vadeli kredi temin edilecek. Kampanyaya dair tüm detaylar netleştiğinde habere ek olarak duyurulacak.

Haber Merkezi