Ancak, zamanla azalan ilgi ve yeni neslin yetişmemesi nedeniyle nalbantlık mesleğinin eskisi gibi çekici olmadığını vurgulayan Akdağ, Isparta'da bu meslekte çekiç sallayan son usta olarak dikkat çekiyor.

Dedesinden ve babasına yardım ederken önce baka baka sonra da pratik yaparak meslekte ilerleyen Akdağ, köy köy dolaşarak nalbantlık mesleğini sürdürüyor.

Ancak, gerek artık Isparta'da at ve eşeğin azalmasından ve gerekse de genç kuşakların bu mesleğe ilgi göstermemesinin temel nedenini hayvan korkusunda bulan Akdağ, "Bu işi yapacaksan atı eşeği seveceksin, korkmayacaksın" diyor.

Emekli Öğretmen Salih Aycı toprağa verildi Emekli Öğretmen Salih Aycı toprağa verildi

Akdağ, mesleğini icra etmek için köylerden özel çağrıldığında yanında getirdiği orak ve çekiçleriyle birlikte atın ayaklarındaki eski nalı özenle çıkarıyor.

Ardından, atın ayağındaki pislikleri temizleyip pürüzleri düzeltiyor. Son dokunuş olarak, yılların birikimi olan ustalığıyla atın tırnağına dikkatlice yeni nalı çakarak işini bitiriyor. 

Isparta'da 60 yıldan fazla süredir nalbantlık mesleğini sürdüren Ali Cengiz Akdağ, beceri isteyen ve zamanında pek az kişinin yapabildiği bu meslekte  ender ustalardan biri olarak öne çıkıyor. 

Haber/ Ali Rıza Cesur