Paranızın Hakkını Verecek En İyi Cep Telefonları – 2022

2022, pek çok mobil cihaz üreticisinin flagship modellerini yenilediği yıl oldu ve her zaman olduğu gibi piyasada ucuz fiyatlarla satılan tonlarca Android telefon da bulmak mümkün. Bu kadar çok seçeneğin arasında kafanız karışabilir: İster 7slots.casino gibi sitelerde dolaşmak, ister sosyal medya için kullanmak isteyin, doğal olarak paranızın hakkını verecek en iyi telefonu satın almak isteyeceksiniz. Size yardımcı olmak için kısa bir rehber hazırladık: Aşağıda, 2022’de satın alabileceğiniz en iyi mobil telefonların bir listesini bulabilirsiniz.

Apple iPhone 13

Apple'ın 2021'de piyasaya sürdüğü dört iPhone 13 varyantı arasında en iyisi klasik iPhone 13: Hem fiyat hem de özellikler bakımından ideal dengeyi yakalıyor. Yeni bir işlemciye, daha büyük bir pile, 128 GB dahili depolamaya sahip olan cihaz, iPhone 12 Pro Max ile aynı kamera sensörünü kullanıyor.

iPhone 13, ilk bakışta iPhone 12 ile neredeyse aynı görünüyor, ancak biraz daha büyük, kalın ve ağır. Bu nedenle, iPhone 12 kılıfınızı kullanmaya devam edemiyorsunuz. Ancak her iki telefon da aynı tasarıma, 6,1 inç OLED ekrana, 12 megapiksel selfie kamerasına ve MagSafe kablosuz şarj özelliğine sahip. Ayrıca su ve toza dayanıklılık (IP68) özelliği ve 6GHz + mmWave 5G ağları için destek bakımından da bir fark içermiyorlar.

iPhone 13'ün en önemli farkı, yeni A15 Bionic çipini içermesi. Ayrıca ana geniş açılı kamerası da önemli ölçüde iyileştirilmiş durumda. Renkler aşırı doygunluk olmadan zengin görünüyor, odaklama hızlı ve güvenilir, portre modu günlük kullanım için yeterince iyi ve hem düşük ışık hem de gece görüşü olağanüstü kalitede. Ana kamera, sensör sabitleme özelliğine sahip ve alan derinliğini değiştirerek odaklar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanıza yardımcı olan Sinematik modu kullanabiliyor. iPhone 13, ayrıca doğrudan 128 GB depolama alanıyla başlıyor, yani artık 64 GB seçeneği sunulmuyor. iPhone 12 sahibiyseniz mutlaka geçiş yapmanız gerektiğini söyleyemeyiz ancak ilk kez iPhone alacaksanız, muhakkak 13 modelini tercih etmelisiniz.

Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu

Samsung Galaxy S22 Plus

S22 Plus, 120 Hz yenileme hızına sahip büyük ve parlak 6,6 inç bir ekrana, Snapdragon 8 Gen 1'e ve üç adet yüksek kaliteli arka kameraya sahip. Ultra modelindeki 10x telefoto özelliği veya yerleşik S Pen Plus modelinde bulunmuyor, ancak standart S22’nin 6.1 inçlik ekranından daha büyüğünü elde edebiliyorsunuz.

Cihazın ekranı ve genel performansı mükemmele yakın olsa da, S22 Plus batarya ömrü bakımından biraz hayal kırıklığı yaratabilir. 4.500 mAh pil, günlük basit kullanım için yeterli ancak video izleyen ve oyun oynayan kullanıcıların her akşam şarja takması gerekecek. Bu bakımdan, örneğin Google Pixel 6 kadar iyi bir performans göstermiyor ancak bu model de şu anda Türkiye’de satılmıyor.

Bu dezavantaj dışında, S22 Plus gerçekten de iyi bir telefon: Ekranı kullanmak çok zevkli, kameraları kaliteli ve Samsung dört nesle kadar işletim sistemi güncellemeyi garanti ediyor. Bu bakımdan, şu anda piyasadaki en iyi Android tabanlı cep telefonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Eğer akıllı telefonların klasik tasarımından sıkıldıysanız ve özgün bir görünüm tercih ediyorsanız, Samsung'un “kapaklı” telefonuna göz atabilirsiniz. 4,2 inçlik ekranıyla gerçekten de cepte taşınabilen bu cihaz, açıldığında 120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç 1080p OLED ekrana dönüşüyor. Ekran, çoklu görev için alttan ve üstten ayrıca bölünebiliyor, yani yukarıda farklı, aşağıda farklı bir şey görebiliyorsunuz. Kapalı haldeyken telefonu açmanıza gerek kalmadan uygulama bildirimleri ve müzik çalar kontrolleri gibi kullanışlı widget'ları içeren 1,9 inçlik ikincil dış ekranı kullanabilirsiniz.

Galaxy Flip 3, 2021'de piyasaya sürülen diğer tüm amiral gemisi telefonlarla aynı Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye ve 8 GB RAM'e sahip. Pil ömrü de gayet iyi, minimum dört ila beş saat arasında ekran süresi elde edebiliyorsunuz. Ancak çift kameraları bir önceki modele kıyasla yenilenmemiş. 12 megapiksellik standart geniş ve ultra geniş arka kameralar ile 10 megapiksel selfie kamerası iyi fotoğraflar çekmek için yeterli ancak harika olduklarını da söyleyemeyiz. Yine de, form faktörü sayesinde, Z Flip 3'ün bir tür mobil tripod’a dönüşebildiğini belirtelim: Bu özellik, fotoğraf çekmenin yeni ve eğlenceli yollarını yaratıyor.

Xiaomi 12

Xiaomi’nin bu modeli doğrudan Samsung Galaxy S22 ile rekabet etmesi için tasarladığını söyleyebiliriz ve bazı yönlerden gerçekten daha iyi bir deneyim sunmayı da başarıyor. Bu, boyut olarak daha küçük bir cihaz ve kıvrımlı bir ekrana sahip olduğu için ele daha rahat oturuyor. Diğer bir deyişle, elde tutması ve kontrol etmesi, S22’ye kıyasla daha kolay. Şarj süresi ve batarya boyutu bakımından da Xiaomi 12 daha başarılı: 4,500mAh bataryası çok daha uzun süre dayanıyor ve kablolu şarjda (67W) 40 dakikadan az bir sürede sıfırdan yüze ulaşabiliyor. Kablosuz şarj özelliği ise 50W, yani halen diğer pek çok Android telefonundan daha hızlı.

Donanım olarak Snapdragon 8 Gen 1 kullanan cihaz, modele göre 8 GB veya 12GB RAM’a sahip oluyor. Hoparlörleri Harman Kardon tarafından geliştirildiği için, ses kalitesi bakımından da hiçbir sorunu olmadığını söyleyebiliriz. Tüm bunlar, Xiaomi 12’nin Samsung Galaxy S22’den daha iyi olan özellikleri, ancak bu tamamen sorunsuz bir cihaz olduğu anlamına gelmiyor.

Öncelikle, bu telefon özellikle oyun oynarken çok ısınabiliyor. Yazılım olaraksa MIUI (Android 12) kullanılıyor ancak bu özel yazılım, bloatware ile dolu ve pek çok yönden pratik bir kullanım sunamıyor. Diğer bir deyişle, Xiaomi 12 donanım bakımından daha etkileyici bir cihaz ancak yıllardan bu yana devam eden yazılım problemleri halen çözülememiş durumda. Bu nedenle, Samsung Galaxy S22’den daha iyi olduğunu söylemek mümkün değil ancak bu modelden sonraki en iyi seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Herhangi bir nedenden dolayı S22 kullanmak istemiyorsanız, Android platformundaki ikinci en iyi telefon bu.