Diyanet İşleri Başkanlığı Açıkladı: Bu Yıl Fitre Bedeli 130 TL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. İşte detaylar:

2024 Fitre Bedeli: 130 TL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte 2024 yılı fitre bedelini belirledi. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında toplanan Kurul, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacını göz önüne alarak 2024 fitre miktarını 130 TL olarak belirledi.

Fitre Miktarının Belirlenme Süreci:

Kurul, fitre miktarının belirlenmesi sürecinde hadis-i şerifler ve günlük gıda harcamalarını göz önüne aldı. Açıklamada, fitre miktarının günlük oruç fidye bedeli olduğu ve aynı zamanda vatandaşların bu miktarı gıda ve benzeri ürünler şeklinde de verebileceği vurgulandı.

60 TL Artış:

Geçtiğimiz yıl 70 TL olan fitre miktarı, bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda 60 TL artışla 130 TL olarak belirlendi. Bu artış, geçen yıla kıyasla neredeyse yüzde yüze yakın bir zam anlamına geliyor.

Ayni Yardım İmkanı:

İYİ Parti Yönetiminde Isparta'dan 2 İsim Yer Aldı İYİ Parti Yönetiminde Isparta'dan 2 İsim Yer Aldı

Açıklamada, belirlenen fitre miktarının nakit olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri ürünlerin ayni olarak da verilebileceği ifade edildi.

2024 yılı fitre miktarının belirlenmesiyle birlikte vatandaşlar, Ramazan ayının yaklaşmasıyla fitrelerini hesaplayarak yardımlarını gerçekleştirebilecekler.