11 Mart tarihinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası flaş bir karar alarak kendi bünyesine bağlı fırıncılar için  5 TL olan ev ekmeğinin 7.5 TL olmasını kararlaştırdıktan sonra kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ise böyle bir zam kararı olmadığını ekmeklerin eski fiyatlardan satılacağını belirtmişti.  Bu süre zarfında fırıncılar ekmeğe zam gelmediği için bazı kararlar alarak bakkal, tostçu ve marketlere ekmek vermemeye başladı.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Aksu ilçesine ziyarete gittiği sırada bakkaldan ekmek alan bir vatandaşın bu ekmek fiyatları ne olacak sorusu üzerine Vali Seymenoğu “ Şu an gündemimizde ekmek fiyatlarıyla ilgili bir zam kararı yok” demişti. Aradan geçen 4 saat sonra esnaf odaları komisyon kararı alarak beyaz ekmeğin 2 TL’den 3 TL’ye çıkarılmasına, ev ekmeğinin ise 5 TL’den 6 TL’ye çıkarılması kararı almıştı.  Ev ekmeğini ITSO kararıyla 7.5 TL’den satan fırıncılar bu kararı tanımayarak  zarar ettiklerini belirterek 7.5 TL’den satmaya devam ederken, bazı fırınlar ise protesto için ev ekmeğini 2 TL’den, ev ekmeğini ise 5 TL’den satmaya başladılar.

Ekmek krizi fırıncıları ikiye bölerken, vatandaş ise arada ezilen taraf oldu. Isparta Ticaret İl müdürlüğü ekipleri ise fırıncıları denetledikleri sırada ITSO’ ya bağlı olan fırıncılar zam kararına uymayarak haksız rekabet ortamı yaratması üzerine 3 ayrı fırına 27 bin lira cezai işlem uyguladı. Bu gidişle Ekmek krizi devam edeceğe benziyor.

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı