Ispartaspor'u alması beklenen İşdamı Hasan Köstüklü, ilk devrede kalan 3 maçta alınacak her galibiyet için 10 bin L Teşvik Primi' taahhüdünde bulundu.

Ama acınacak bir durum var ki o da Ispartasporlu gençlerin özgüvenlerini tamamen yitirmiş oldukları. Bu durumda bırakın 10 bin TL primi, bunlara 50 bin TL prim vereceğim desen de maç kazanamazlar.
 

Evet değerli sporseverler ilimizin tek profesyonel futbol takımının ya¬şadığı olaylar gerçekten içler acısı. Gerçekten rezil ve gerçekten 200 bin merkez nüfusu bulunan bu şehre asla ve asla yakışmıyor.

Bu şehirden para kazanan ve ceplerini dolduranlar şimdi kendi kaderine bıraktıkları bu takım bir gün Bank Asya veya Süper Lige çıkarsa Isparta spor sayesinde gelecek müşterilerinden ceplerini doldurmaya devam edecekler mi? Ispartaspor'u angarya gibi gören bu kişiler o zaman o paraları vicdanları rahat bir şekilde harcaya bilecekler mi? Tek kelime ile yazıklar olsun.

Evet, ister İsparta'da yaşayan ister il dışında yaşayan ve Ispartaspor'u takip eden sporseverler bilirler. Yaklaşık 1,5 aydır Ispartaspor'u içinde bulunduğu çıkmazdan, içinde bulunduğu rezil durumdan kurtarmak adına birtakım çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yapanların başında da sayın Vali Ali Haydar Öner geliyor. Ben kendisine tüm sporseverler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü, bu çalışmayı yapması gereken ve ekmeğini bu şehirden kazanan binlerce Ispartalının yapmadığını yaptığı için.
 

Sayın Vali 15 gün önce bizzat İstanbul'a giderek aslen Yalvaçlı olan ve ticari faaliyetini İstanbul'da sürdürmekte olan hemşehrimiz Hasan Köstüklü beyle bir görüşme yaptı ve kendisinin Ispartaspor'u alması noktasında ikna etmeye çalıştı. Aradan iki hafta geçti ve söz konusu toplantıların bu defa da İsparta ayağı İsparta'da gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün bizzat Vali Ali Haydar Öner beyin makamında yapılan toplantıya bende katıldım.

Toplantı için İsparta'ya gelen ve konunun İstanbul ayağını götüren Hasan Köstüklü beyin arkadaşı Mustafa Kaya bu toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Kaya, iki hafta önce takımın Anadolu Üsküdar maçı için İstanbul'a geldiğinde yöneticilere 'Siz lisansa engel borçları teşkil eden kulübün üzerinde tekliği bulunan eski teknik direktör ve eski futbolcular ile görüşmeler yaparak bu rakamı 35- 400 bin TL'ye kadar indirin' dediklerini ancak, İsparta'ya geldiklerinde böyle bir çalışmanın yapılmamış olduğunu gördüklerini söyledi.

Bunun üzerine, Ispartaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Aydın Apaydın 5 Antrenör ve 32 futbolcu ile görüşerek söz konusu borcu 1 milyon 200 bin TL'den 400 - 450 bin liraya kadar düşürdüklerini açıkladı.

O zaman bu durumda Ispartaspor'da lisansa engel borç sorunu diye bir sorun kalmamış demektir. Bu durumda tek sorun Hasan Köstüklü beyin de şart koştuğu eski yöneticilerin özellikle Eğirdir Grubu olarak adlandırılan Ömer Şengöl, Mehmet Ali Çelik gibi kişilerin. O toplantıda en büyük rakamı teşkil eden eski kulüp başkanı İsmail Çalışkan'ın temliğinin hukuksal olarak çözüleceği de ifade edildi. Ben, Eğirdir Grubu olarak adlandırılan eski yöneticilerin temliklerini çekeceklerine ve Ispartaspor için bu fedakarlıkta bulunacaklarına inanıyorum.

Çünkü, Ispartaspor takımı onların döneminde şampiyonluk kovalayan bir ekipti. Şimdiki gibi ligin dibine demir atmış değildi. Vali bey, bu konuda iki kişiyi görevlendirdiğini ve bu kişilerin Eğirdir Grubu olarak bilinen eski yöneticilerle görüşmeler yapıp sonucu sayın Vali'ye getireceklerini söyledi. Ispartaspor adına bu da sevindirici bir durum oldu.

Ancak, ben burada şunu söylemek istiyorum. Ispartaspor'da en önemli konu takımın sahaya tam kadro çıkabilmesidir. Bunun için de lisansa engel olan temliklerin sahipleri olan teknik direktörler ve futbolcular alacaklarının büyük bir bölümünden feragat edip borç miktarı 400 - 450 bin TL'ye kadar indiğine göre Hasan Köstüklü'nün takımı almasında bir sorun yok. Şart koştuğu eski yöneticilerin temliklerini çekme konusu ise sayın Köstüklü takımı aldıktan sonra da gerçekleşebilir.

Bunda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ancak, tüm bu çalışmalar ve gayretlere rağmen Hasan Köstüklü bey takımı almaktan vazgeçerse işte o zaman çok çok ayıp etmiş olacaktır. Başta sayın Valimiz, Ispartaspor'u seven biz basın mensupları ve diğer vatandaşlar bu durumda büyük bir üzüntü yaşayacaklardır. Ben, böyle bir durumu düşünmek bile istemiyorum.

Vali beyin makamında sayın Mustafa Kaya, ilk devrenin bitmesine 3 hafta kaldığını ve kalan bu üç hafta için takıma moral ve motivasyon olsun diye her galibiyet için 10'ar bin lira da teşvik primi vereceklerini açıklamıştı. Hatta, toplantının ya¬pıldığı gün akşamı Ispartasporlu futbolculara Mustafa Kaya tarafından mangal partisi yapılarak morallerinin yükseltilmesi sağlandı. Ancak, ne mangal partisi ne de açıklanan 10 bin TL'lik teşvik primi.

Ispartasporlu futbolculara tüm bu açıklamalar yeterli gelmedi ve Yeşil - Pembeli ekip, Cumartesi günü deplasmanda Sivas 4 Eylül Belediyespor takımına 2-0 mağlup oldu. Dolayısıyla, açıklanan bu 10 bin TL'lik teşvik primi uçup gitti. Geriye iki hafta kaldı. Ancak, ben şunu söylüyorum ki, bırakın bu takıma 10 bin TL'lik teşvik primini '50 bin TL prim vereceğim galip gelin' denilse de bu takım yine galip gelemeyecektir. Kalan 3 maçı da mağlubiyetle kapatacaktır.

Çünkü, ne teknik heyetin, ne de futbolcuların kendilerine olan özgüvenleri bitmiş durumdadır. Kendine özgüveni kalmayan bir kişiden de çaba göstermesi beklenemez.
 

Saygılarımla...