"100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz"

Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyeli yüksek ülkelere mali destek sağlamak amacıyla hazırlanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) III Programı ile bir program başlatıldı.

IPARD III Programı - 1. Başvuru Çağrı İlanı döneminde;

  • Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar kategorisi altında;
    • Kırmızı/beyaz et kesimhaneleri, et işleme ve parçalama alanında,
    • Süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme alanlarında,
    • Meyve/sebze soğuk hava depoları,
    • Su ürünleri işleme ve
    • Yumurta işleme alanlarında yatırımlara destek ödenecek.

Hibe destek ödemesi almak isteyen girişimcilerin başvuruları, 5 Nisan Cuma saat 09.00’da başlayacak ve 7 Mayıs Salı saat 18.00’e kadar devam edecek. Başvurular elektronik ortamda “https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/” adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Yapılan başvuru çıktıları ile Başvuru Çağrı İlanında istenen diğer belgelerin 9 Mayıs Perşembe mesai sonuna kadar TKDK İl Koordinatörlükleri veya İl İrtibat Ofislerine teslim edilmesi gerekmektedir.

Sektör Yatırımlarının Hedefi:

Tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi tesislerinin kurulumu sayesinde, ham ürünün daha değerli ürünlere dönüştürülmesi sağlanarak, kırsal alanlarda ekonomik katma değer oluşturuluyor ve üreticilere daha yüksek gelir elde etme imkanı sunuluyor. Üretim, paketleme, depolama ve dağıtım zinciri sayesinde yeni iş kolları oluşturularak, vatandaşlara yeni istihdam kapıları açılıyor.

Üreticilere, işlenmiş ürünlerin üretiminde gerekli olan modern teknoloji ve yenilikçi ekipmanlara erişim imkanı sağlanmaktadır. Kırsal kesimin teknoloji ve yeniliklere erişiminin artırılmasıyla, bu bölgelerde teknoloji transferi teşvik edilerek yerel ekonomi güçlendiriliyor.

haber merkezi