arım Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye'de tarımsal faaliyetleri teşvik etmek amacıyla önemli adımlar atılıyor. Tarım Bakanlığı'nın destek ve hibeleriyle beraber, yeterli tarım arazisine sahip olmayan çiftçilere de büyük destek sağlanıyor.

Çiftçilere yönelik bu destekler kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Emlak Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, çiftçilere tarımsal faaliyetlerde bulunabilmeleri için uygun fiyatlı arazi tahsis edildiğini duyurdu. Özhaseki, 1,3 milyar metrekare arazinin 10 yıllığına uygun bedellerle kiralandığını belirterek, bu kapsamda yeterli arazisi bulunmayan 80 bin çiftçiye destek sağlandığını ifade etti.

Bakan Özhaseki açıklamasında, 'Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşlarımızın başvurularını değerlendirdik ve 80 bin çiftçimize tahsisleri gerçekleştirdik. İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye'nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.' ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına 10 yıla kadar doğrudan kiralanabildiği, kira bedellerinin cari yıl için belirlenen ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hesaplandığı bilgisi paylaşıldı. Kiralama süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirenlere kira süresinin yeniden uzatma veya 10 yıl boyunca kullanma sonrasında doğrudan satın alma hakkı tanındığı belirtildi.

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

Bu girişimle birlikte ülkede tarımsal faaliyetlerin artması ve çiftçilere daha fazla destek sağlanması hedefleniyor. Yatırım teşvikleri ve arazi tahsisleriyle Türkiye, tarımsal potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanarak kalkınma hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.