Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Isparta'mızın komşu şehri Antalya'ya ABD Savaş gemisi geldi..

Gemide yaklaşık 5 bin personel bulunuyor ve gemi, son teknolojiyle donatılmış durumda. Gemide 50'den fazla uçak bulunuyor ve bu uçaklar vurucu tim olarak görev yapıyor, insani yardım ve farklı görevlerde kullanılabiliyor.

Geminin adını aldığı ABD'nin 41. Başkanı George Herbert Walker Bush'a ait heykel ile anı odası, hangar ve güvertesi halka açık geziler düzenlendi. Gemide dua edilebilecek yerler ve bir mescit de bulunuyor.

Gemi personeli, gemide aylarca kalabiliyor ve ihtiyaçları için restorandan berbere kadar birçok imkan sunuluyor. Gemide yaşanan yaşamın denizde geçen sürelerde daha da güzelleştiği belirtiliyor. Gemide aileleriyle iletişim genellikle elektronik posta aracılığıyla sağlanıyor, ancak karaya çıkıldığında internet kullanımıyla iletişim artıyor.

Gemi personelinin, aileleri ve yakınlarıyla birlikte aynı mürettebat içerisinde görev almasına izin verilmiyor ve bunun tarihsel nedenleri olduğu ifade ediliyor.

USS George H.W. Bush'un Antalya Limanı'na gelmesi, bölgedeki gerilimle ilgili olmadığı belirtiliyor. Geminin gelişi aylar öncesinden planlanmış bir rutin programın bir parçası olarak gerçekleşti.