Isparta Şehit Erkan Pala Anadolu lisesi tarafından Abdurrahim Karakoç’u Anma Programı   Isparta Tevfik Alkan mesleki ve teknik anadolu lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Otomobil İle Hafif Ticari Araç Çarpıştı Otomobil İle Hafif Ticari Araç Çarpıştı

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve yardımcıları, Kadem Başkanı Gonca Kayacan, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda Isparta halkı katıldı.

ÖRNEK BİR ŞAHSİYET

Açılış konuşmasını yapan Şehit Erkan Pala Anadolu lisesi Müdürü Veli Arparslan; ‘Abdurrahim KARAKOÇ, yaşantısıyla ve sanatıyla insanımıza örnek olmuş önemli bir şahsiyettir. Onu anlamak için Anadolu yaşantısı kokan şiirlerini okumalı ve anlamalıdır. Her öğrencimizin şairin şiirlerinden birkaçını ezbere bilmesini hayat tarzını benimsemesini istiyorum.’ Alparslan, Abdurrahim Karakoç'tan bazı dizeleri okuyarak hayatıyla ilgili bazı konulara değindi.

Okul öğrencileri, Abdurrahim Karakoç şiirlerini ve bestelenen türkülerini okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattılar.

ABDURRAHİM KARAKOÇ, ANADOLU’DUR.

Program bitiminde konuşan İl milli eğitim müdürü Erhan Baydur; ‘Anadolu demek Abdurrahim KARAKOÇ, demektir. Ne güzel bir insandı. Abdurrahim KARAKOÇ’un ‘Anadolu Sevgisi’ adlı şiiri başta diğer tüm şiirlerini ezbere bilmeniz okumanız beni çok duygulandırdı. Abdurrahim KARAKOÇ’un Türk Geçliği’nden beklentisi; gençliğin vatana sahip çıkan, aklını kullanabilen bir özellikte olmasıdır. İlkokul mezunu olan şair hakkında üniversitelerde doktora tezleri yapılmalıdır, bir şiirle Türkiye Tarihi’ni özetleyebilme gücüne sahiptir. Anadolu’nun yetiştirdiği önemli şairlerden birisidir. Onun his ve fikir dünyasında Anadolu insanının yaşayışı, hayalleri ve umutları görülebilir. Abdurrahim KARAKOÇ’u anlayabildiğimiz oranda, özümüzü onda görüp geleceğe umutla bakabiliriz.’