Bu yıl nisan ayında gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavının çıkmış soruları geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Adaylar sınava girmeden önce rahatlık ile elektronik ortamdan soruları indirip çözebilme imkanına sahiptirler. Sınavda başta trafik bilgisi olmak üzere, trafik adabı çevre bilgisi, araç tekniği ve ilk yardım bilgisi gibi konularda çeşitli sorular karşınıza çıkmaktadır. Soruları görmek için https://www.mebehliyetsinavsorulari.com/nisan-2022-ehliyet-sinav-sorulari.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

2022 yılının nisan ayında gerçekleştirilecek olan  ehliyeti sınavının harç ücretleri ise oldukça fazla merak edilmektedir. Gelin bu yazımızda  2022 yılı mayıs ayında yapılacak olan ehliyet sınavının  harç ücretlerini okuyalım:

  • A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 370 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL, Vakıf Payı: 60 TL, Toplam: 710,40 TL
  • B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 1.160,9 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL, Vakıf Payı: 60 TL, Toplam: 1.456,TL
  • B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: 1.863,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL, Vakıf Payı: 60 TL, Toplam: 2.203.70 TL

Adaylar hangi sınıf üzerinden ehliyet belgesi almak istiyorsa o sınıfa ait harç ücretini yetkili kuruma sınav öncesinde yatırması gerekmektedir.

Sürücü Adayları Ehliyet  Sınav Sonuçlarını Nereden Öğrenebilir?

2022 yılı nisan ayında yapılacak olan ehliyet sınavı sonrasında sınava giren bireyler yazılı  sınav sonuçlarına  Milli Eğitim Bakanlığı’nın  http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden rahatlıkla bakabilirler. Adaylar  belirtilmiş olan  link adresinden siteye giriş yaptıktan sonra mutlaka kimlik bilgilerini doğru bir şekilde yazdığından emin olmalıdır.

Sürücü Adayları Ehliyet Sınavını  Harç Ücretini Nereye Yatırabilirler?

Bu yıl mayıs ayında gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavına milyonlarca kişi katılım sağlayacak. Bu noktada özellikle belirtilmesi gerekir ki sınav öncesinde  adaylar  ilgili kurumlara mutlaka sınav harç ücretlerini yatırmalılar. Sürücü adayları sınava girmeden önce ehliyet sınavı harç ücretlerini başta vergi daireleri olmak üzere gelir idaresinin internet vergi adreslerine, anlaşmalı bankalara, Geliştirme işlemlerini gerçekleştiren bankaların ATM’lerine ya da anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sitesine ödemelerini yapabilme imkanına sahiptirler. Bunun yanı sıra adaylar mutlaka dekont belgelerini sınav esnasında yanında taşımalıdır.

Adayların Dikkatine! Ehliyet Sınavında Gerekli Olan Belgeler

Bu sene mayıs ayında yapılacak olan ehliyet sınavına milyonlarca kişi katılım gösterecek. Adaylar sınav  öncesinde mutlaka gerekli belge ve evrakları hazır bulundurmalı. Belgelerde ve evraklarda herhangi bir eksiklik meydana gelirse ne yazık ki sürücü adaylarının sınava giriş hakkı kesinlikle söz konusu olmaz. Peki ehliyet sınavına girmeden önce gerekli olan evrak  ve belgeler hangileridir?

Gelin birlikte inceleyelim:

  • Nüfus  cüzdanı
  • 1 adet biometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Adli sicil belgesi
  • Sürücü  sertifikası belgesi
  • Sürücü adayının kan grubunu belirten belge

Özellikle belirtilmesi gerekir ki yukarıda belirtilmiş olan belge ve evrakların sınavdan önce mutlaka adaylar tarafından eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Burdur'da Motosiklet Hırsızlığına Hızlı Müdahale Burdur'da Motosiklet Hırsızlığına Hızlı Müdahale