Adli Tatil Başlıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yarın başlayacak adli tatil dönemi boyunca adliyelerde nöbetçi mahkemelerin, Yargıtay ve Danıştay'da ise nöbetçi heyetlerin kanunla belirtilen yargılamalara devam edeceğini hatırlattı.

Bakan Tunç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesi, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 331. maddesi, Danıştay Kanunu'nun 86. maddesi ve İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 61. maddesi gereği adli tatil süresince yargılamaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Tunç, 31 Ağustos tarihine kadar sürecek adli tatil dönemi vesilesiyle yargı mensuplarına ve ailelerine sağlık ve esenlik dileklerini iletti. Ayrıca yeni adli yılın başlamasıyla birlikte yargı teşkilatının vatandaşların esenliği için özveri ve gayretle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Meteoroloji'den Isparta’ya sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den Isparta’ya sarı kodlu uyarı

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar ve 31 Ağustos'ta sona erer. Bu süre boyunca adliyelerde duruşmalar yapılmaz, ancak nöbetçi mahkemeler ve heyetler, tutuklu yargılamalar, infaz ve icra, aile ve çocuk davaları gibi kanunla belirtilen yargılamalara devam eder.

Adli tatil, yargı mensuplarına ve çalışanlara yaz tatili fırsatı sunarken, vatandaşlar için de önemli bir fırsattır. Bu süre boyunca vatandaşlar, işlerini aksatmadan yargıya başvurabilir ve davalarını takip edebilirler.