Bıçak soksan gölgeme, sıcacık kanım damlar./Gir de bak ülkeme, başsız başsız adamlar.

Ağlayın su yükselsin, belki yükselir gemi/Anne seccaden gelsin, bize dua et emi.

 

     

 

       “Vatanımda sular akar, başıboş./Herkes birbirini kakar, başıboş/ Yirmidokuz harflik sözde insanlar/ yafta yazar, isim takar başıboş” diyen en güzel ademoğullarından biri olan Necip Fazıl Kısakürek’ in  ağlayın su yükselsin adlı şiiriyle başladım bugün ki yazıma.Yaftalayıp, etiketleyip yapıştıranlara ve üzerine haksız yaftalar yapışanlara yazıyorum bu yazımı. Gölgesine bıçak soksan sıcacık kanı akacak kadar hashaslara ve önünde adam kessen kılı kıpırdamayacak kadar gözünü hırs bürümüş, başka hiçbirşeyi önemsemeyecek kadar duyarsızlara. Sadece kendi menfaatlerine duyarlı başsız başsız adamlara.Ağlayalım belki su yükselir gemi kurtulur.Ama şunu da dikkate alalım ki gemiyi batacak zanneden sizin kaptan zannettikleriniz aslında gemiyi terk eden fareden başka bir şey çıkmamışlardır.Hayatta çok sular akıyor, yolunu buluyor. Kimi suya bakıyor, kimi  suya kapılıp sürüklenip, gidiyor. Ve çoğunlukla sular akarken, yükselirken, durulurken, çağlarken kenara çekilen sözde insanlar birbirini kakıyor, yaftalıyor, etiketliyor, yapıştırıyor.Peki ne yapalım. Ağlayalım su yükselsin. Analar doğruluk için, hak için , hakkın ve doğrunun yerini bulması için dua etsin.

     Altını çizmek istediğim; bir hayata mal olan özgürlükten çok, bir özgürlüğe mal olan hayattır.Kendi hayatımızı sürdürürken başkalarının hayatı da esastır.Sözde kendi gururumuz, onurumuzu düşünürken ezdiğimiz başka gururlar, başka hayatlar  gün gelir vicdan azabı yapar.Dikkat etmek gerekir.Böyle insanların hareket şekillerinden insana en çok koyan, insanı en çok yaralayan kısmı; hayatınızı bir şekilde sürdürürken hiç aklınızda yokken hiç aklınızda olmayan, hayal edemediğiniz, en uzak ihtimalle karşı karşıya kalmanızdır. Mesela mesafeli misiniz? Çıkar biri size yavşak der. İyi niyetli misiniz? Tamamen kötü niyetlerle hareket edilmiş bir davranış şekli size yüklenir. İşte asıl kıran, üzen yaralayan bu suç yükleme şeklidir. Ve insan olmadığı bir şeyi, yapmadığı bir davranışı anlatmakta zorlanır.Zaten kötülüğünde mantığı budur.En güvendiğiniz yönünüzü alıp, tersine çevirmek, en boş duygunuzun içini kötü olanla doldurmak,sizi başka biri gibi göstermek, sizi asla beklemediğiniz bir anda suçlamak, savunamayacağınız büyüklükte bir suçla karşı karşıya kalmak….

      Ve son olarak belirtmek isterim ki, en tehlikeli olansa böyle küçük hareketleri büyük mevkilerdeki insanların yapmasıdır.Bu olaylarla karşılaştığınızda bir eşekarısıyla karşılaştığınızda ne yapıyorsanız, aynısını yapın. Bir seferde vurup yok edebiliyorsanız vurun, yapamayacaksanız hiç bulaşmayın. Bir seferde vurup yok etmek içinde iyi insanlara, iyi insanların birleştirdiği güce ihtiyacınız var. Hepimize kolay gelsin. Allah doğruyu korusun. Sevgiyle….