2014 yılından bu yana Türkiye'de en Uzun süre Ak Parti il başkanlığı görevini yürüten Osman Zabun’un Milletvekilliği için aday adayı olup olamayacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

AK Parti İl Başkanı Zabun, bugün yerel medya mensuplarına bir mesaj göndererek Cumartesi günü saat 10.00’da Öğretmenevinde bir basın toplantısı yapacağını açıkladı.

Zabun’un bu toplantıda İl Başkanlığından istifa ederek, Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayıp açıklamayacağı merak ediliyor.

Osman Zabun ne düşünüyor? Ak Parti Isparta İçin Ne Düşünüyor?

Isparta'da Kaza Tren Otomobile Çarptı 3 Yaralı Isparta'da Kaza Tren Otomobile Çarptı 3 Yaralı

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, 2023 seçim hazırlıkları çerçevesinde milletvekili adayı olarak göstermek istediği il başkanlarını Genel Merkez’e çağırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘milletvekilleri listeleri üzerinde alternatif isimler oluşturun’ talimatının ardından çalışmalara başlayan AK Parti Teşkilat Başkanlığı, bir süredir illerde öne çıkan isimler ve mevcuttaki milletvekilleri konusunda kamuoyu yoklaması yapıldığı, bu değerlendirme'nin ilimizde de çeşitli yöntemlerle sık sık yapıldığı biliniyor.

İllerde Milletvekilliği için Ak Parti tecrübe, samimiyet ve anketlerden çıkma kriteri arıyor. 2023 seçimlerine son derece önem veren Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarına bu kriterlere uyan isimler üzerinde çalışma yapmaları talimatını verdi Ak Parti bu nedenle, siyaset içinden yada dışından kendisine 1 fazla oy getirecek yeni yüzler arayışında.

TECRÜBE ve BİRİKİM KRİTERİ İLE ÖNCELİKLE İL BAŞKANLARINA HAK TANINIYOR

AK Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının ocak ayı içinde kararlarını vererek istifa etmeleri isteniyor. Uzun süre partiyle bağı olan halkta karşılık bulan yeni yüzlerin bu dönem özellikle tercih edileceği öngörülüyor.

Seçim dönemine gidilirken, istifa eden il başkanlarının yerine geçici olarak yeni isimlerin atanması bekleniyor.

2014 yılında Ak Parti Isparta İl Başkanı Olan Osman Zabun, milletvekilliği için karar aşamasında. Zabun'un öncelikle seçilme garantisi olan sıralamadan listeye girmek istediği bu sebeple partisiyle görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, Zabun'un adaylığının önündeki en büyük soru işareti Süreyya Sadi Bilgiç'in durumu.

BİLGİÇ Mİ, ZABUN MU OLMAYACAK?

Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti'de 4 dönem kesintisiz ilk sıradan listelerde yer aldığı için, aynı ilçeden olan Osman Zabun listelerde yer almamıştı. Bu dönem Süreyya Sadi Bilgiç'in Ak Parti Isparta Milletvekilliği listelerinde yer alıp almaması Osman Zabun'un listede olup olmamasıyla direkt bağlantılı.

Öncelikle Bilgiç ve Zabun'un uzlaşmasıyla her iki isimden birinin listede olmaması gerekecek. İşte tam da bu nokta da Zabun'un istifa edip aday adayı olması demek, Süreyya Sadi Bilgiç'in Isparta Milletvekilliği listesinde olmayacağının ilk kuvvetli işareti olacak.

Bu duruma göre Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un istifa edip etmeyeceğini şuan kimsenin öngörmesi mümkün değil.

BURDUR İL BAŞKANI ADAYLIK İÇİN BIRAKIYOR

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceğini ilk önce yakın çevresi ve partili isimler tebrik mesajları ile sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Burdur’da 2017 yılında yapılan 6. olağan genel kurulda Ak Parti Burdur İl Başkanı olan ve 5 yıldır Ak Parti Burdur İl Başkanlığı görevini yürüten Volkan Mengi dün akşam parti binasında yapılan merkez ilçe olağan yönetim kurulu toplantısına katıldı. Bu toplantı sonrasında partililerden ve yakın çevresinden ard arda tebrik ve başarı mesajları gelmeye başladı.

Mengi’nin 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı için Cumartesi günü bir açıklama yaparak istifa edeceği ve Burdur Milletvekili Aday Adayı Olacağı öğrenildi.