YUNUS ÖZLER 
(Isparta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) 
 
Akbabalar Nerede ? 

Yıllardır sporun ve sporcunun içinde olan bir Gazeteci olarak bir süredir köşe yazısı yazmıyordum. Bunda, şehrin sporda kaybettiği irtifanın büyük katkısı oldu. Nasıl olmasın ki, 1967 yılında kurulan, bu yıl 45. Yılına giren ve daha geçen yıla kadar amatör kümeye düşmemiş bir tarihi olan (geçen yıl) ilimizin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Ispartaspor tarihinde ilk defa bölgesel de olsa ‘Amatör Küme’ye düştü. Bu beni gerçekten derinden üzdü ve hemen hemen her hafta maçına gittiğim ve hafta içi de kulübe giderek gerek antrenmanları takip eden gerekse kulüpteki gelişmeleri takip ederek spor kamuoyuna aktardığım kulüp artık amatördeydi ve bu nedenle Isparta’nın profesyonel liglerde hiçbir takımı da kalmamıştı. 

 
3. Ligden düşen Ispartaspor ile Isparta Süper Amatör Ligde şampiyon olan Emrespor ile İl Özel İdarespor 2011 – 2012 Futbol Sezonunda kurulan ve yeni bir statü içeren ‘Bölgesel Amatör Lig’ kısa adıyla BAL liginde bir araya geldiler. Diğer bir deyişle, profesyonel liglerde hiçbir takımı kalmayan Isparta, Bölgesel Amatör Ligde 3 takımla birden temsil ediliyor. Tabiki bu üç takımımız da bizim takımımızdır, şehrimizin  güzide takımlarıdır. Ancak, buna sevinmek mi lazım, üzülmek mi bir türlü karar veremiyorum. Çünkü, Isparta gibi 243 bin merkez nüfusu, 420 bin genel nüfusu olan bir şehrin bırakın 3. Ligi, şuanda Bank Asya 1. Ligde takımı olması lazım. Ama nerdeee. Neden yok? Çünkü, başlıkta  da yazdığım gibi Ispartaspor’u bu duruma düşürenler yani bir zamanlar popüler durumda olan ve 2. Ligde play – off’a kadar yükselip şimdiki Süper Ligin kapısından dönen Ispartaspor artık amatöre düşmüştü. Daha doğrusu düşürülmüştü.Onun için Ispartaspor’dan konum olarak nemalanamayan  akbabalar çil yavrusu gibi dağılarak takımı terk ettiler ve takım bu hale geldi. 
Geçmiş yıllarda profesyonel ligde bulunan Ispartaspor’u takip ederken, şimdi ise aynı (BAL) ligde bulunan üç şehir takımımızı takip ediyoruz. İnşaallah tüm temennim odur ki, bu sezon sonunda bu üç Isparta temsilcisi ekipten birisi şampiyon olarak 3. Lige yani profesyonel lige çıkar. 
Gelelim Ispartaspor’daki gelişmelere. Geçen yıl takımı düşme noktasına getirene kadar görevi bırakmamakta ısrar eden, hatta başkalarının paralarıyla kendi parasıymış gibi kulüpte oturup ahkam kesen bazı kişiler takım amatör kümeye düşmesi kesinleşmesine yakın kulübü terk ettiler. Yani, anlayacağınız batan gemiyi ilk önce onlar terk ettiler. Bir zamanlar yönetime ben geleceğim yarışmaları yapan Akbabalar da ortalıkta yoktu. Bunun üzerine, Selçuk Tık ve ekibi sekizinci kongre de olsa göreve geldi. Aradan geçen 1,5 yıllık görev süresince ellerinden geleni yaptılar ama takımı ligde bırakma başarısını gösteremediler ve Yeşil – Pembeli ekip tarihinde ilk defa amatör kümeye düştü. Ne acıdır ki, bu olumsuzluklar Bölgesel Amatör Lige düşmekle de kalmadı. Takıma ne şehir sahip çıktı, ne şehrin önde gelenleri, ne de işadamları. Takım yapayalnız bırakıldı ve Bölgesel Amatör Liginde de takım aldığı kötü sonuçlarla ligin  dibine demir attı. 
 
Ta ki, ortaya Şevket Savlu çıkana kadar. Şimdi yazacaklarım birileri tarafından  ‘yalakalık’ olarak algılanabilir. Beni bilenler bilir ki asla yalakalık yapmam ve böyle şeylerle de  işim olmaz. Ama, şu bir gerçektir ki, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir. Bunun adı yalakalık değildir olamaz da. Ben, Ispartaspor’u yıllardır yakından takip eden birisi olarak geçmişte iyi gördüklerimi övdüğüm gibi, yaşanan olumsuzlukları da bir o derece eleştirdim ve eleştirmeye de devam edeceğim. Bunun böyle bilinmesini isterim. 
 
Şevket Savlu, kulüpte yiyecek ekmeğin bile kalmadığı bir ortamda takıma sahip çıktı ve Kulüple uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen her maçta mağlup olan futbolculara 5’er, 7’şer bin lira galibiyet primi vaad etti. Bu, futbolculara büyük moral sağladı ve futbolcular çıkıp aslanlar gibi oynayarak galibiyetler almaya başladılar. Savlu, prim sözlerini de yerine getirerek alınan her galibiyetten sonra vaat ettiği paraları futbolculara dağıttı. (Geçmişte vaad edip de dağıtmayanları da biliyoruz) Bunun üzerine takım aldığı galibiyetlerle adeta üzerindeki ölü toprağını attı ve silkelenerek kendine gelip puan durumunda üst sıralara doğru tırmanmaya başladı.
 
Son olarak, Ispartaspor’un olağanüstü genel kuruluna gelmek istiyorum. Çok az bir taraftar veya Ispartaspor seveniyle yapılan konrgede Şevket  Savlu yönetimiyle göreve talip olarak resmen Ispartaspor’un başına geçti. Takımı hemen Antalya’da kampa aldı ve ardından 8 futbolcu ile transfer görüşmelerine başladı. İnşaallah Antalya kampından moralli dönecek olan Ispartaspor’a ikinci yarıda kazandırılacak 8 takviye futbolcu ile Yeşil – Pembeli ekip daha başarılı bir lig geçirecek. Şimdiden, ilimizi Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Emrespor, İl Özel İdaresispor ve Ispartaspor’a başarılar diliyorum. 
 
Ben de inşaallah bundan sonra her hafta köşe yazımla ilimizdeki sporda yaşanan gelişmeleri yazarak siz değerli sporsever okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Saygılarımla….