ABD Merkez Bankası'nın (Fed), bu yıl içerisinde faiz indirimi yapacağına ilişkin sinyal vermesi, yatırımcıların rotasını yeniden güvenli liman altına çevirdi.

Ons altın fiyatları, son günlerde hızla yükseliş gösterirken, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ani artışların ardından beklenen kar satışları henüz gerçekleşmiş değil. Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerine yaptığı uyarılarda yakın gelecekte yaşanması muhtemel fiyat değişikliklerine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

ALTIN FİYATLARI 50 DOLAR BİRDEN DÜŞECEK!

"Altının ons fiyatı 2176 dolar seviyesinde. Toparladı bugün biraz daha. Geçen hafta 2159 dolara kadar gerilemişti.

Kritik direnç seviyesi artık 2180 dolar seviyesi oldu çünkü aşağıda boşluk bir alanımız var. 2125 dolar seviyesine kadar düşebilir. 2160 doların altına sarkmalarda, 2125 doları bu hafta için bekliyor olacağım. Bu yüzden elinde dolar bulunan yatırımcı, ons tarafında yaşanacak olan bu geri çekilmeyi bir fırsat olarak görmeli Çünkü 2125 doların ardından bi 100 dolarlık atak göreceğimizi ve xauusd paritesinin 2225'e ulaşacağını tahmin ediyorum.

Yani ons tarafındaki beklentimiz kısa vadede negatif, orta ve uzun vadede ise pozitif olmaya devam ediyor.

"O TARİHTE ÇOK BÜYÜK ALIM FIRSATI YAŞANACAK"

Gram altın/TL 2300 lira resmi kur tarafında. Serbest piyasalarda 2417-2438 lira aralığında. Geçen hafta malum bir geri çekilme vardı 100 liralık. Bu düşüşlerde sizi çok uyardım, bu düşüşleri önceden söylemiştim ve gaza gelmeyin, mantıklı davranın demiştim. Düşüşlerde kademeli alım fırsatı geldi.

Önümüzdeki 15 gün boyunca altın fiyatları sakin bir seyirde devam edecek panik yapmayın. Bugün yine sakin bir seyirde gerileyen altın fiyatları var. Malum geçen hafta 2538 lira seviyesine kadar yükselmişti gram altın. Ancak şu anda 2438 lira. Geçen hafta ile bugün arasında tam 100 liralık bir düşüş var arkadaşlar.

Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu

Kaynak: Halk Tv