. İslam Memiş, dolar fiyatlarının yıl sonunda geleceği noktayı belirterek altındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını vurguladı. Piyasa tahminlerini paylaşan Memiş, bu haftanın sakin bir hafta olacağını belirtti ve döviz kurları ile altın fiyatlarında istikrarlı bir seyir ve satış baskısının beklendiğini ifade etti.

İslam Memiş'in borsa konusundaki açıklamaları da dikkat çekti. Hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda bu hafta önemli bir veri akışı olmadığını belirten Memiş, döviz kurları ve altın fiyatlarında sakinlik hatta satış baskısı beklediğini söyledi. Borsa değerlendirmesinde ise arta ve uzun vadede yükseliş ancak kısa vadede altta satış alanları gördüğünü belirtti ve takip ettiği bant aralığının 8 bin 400-9 bin 400 seviyeleri olduğunu ifade etti.

Dolar/TL kuru için de açıklama yapan İslam Memiş, bugün resmi kurun 31,96, serbest piyasa ise 32,85 lira olduğunu belirtti. Memiş, kurun 31-33 lira aralığında oyalanacağını ifade ederken, Nisan ayı içinde yükseliş hızının sınırlı olacağı öngörüsünde bulundu. Mayıs ve Haziran aylarında ise yeniden yükseliş yaşanacağına işaret etti ve Dolar'da yıl sonu öngörüsünün değişmediğini, 40 lira üzerinde bir Dolar beklediğini yineledi.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Ons altınının 2.165 dolar seviyesinden kapanış yaptığını hatırlatan Memiş, devamında 2.150-2.125 dolar seviyelerini takip edeceğini belirtti. İslam Memiş, "Bu hafta 2.150-2.175 dolar aralığında oyalanabilir. Düşüşler kalıcı değil." diyerek yatırımcılara önerilerde bulundu. Gram altının serbest piyasalarda 2.472 lira seviyesinden kapanış yaptığını hatırlatan Memiş, geçen hafta yaptığı "bekleyin" uyarısının gerçekleştiğini söyledi. Memiş, "Bu hafta 2.150 dolar seviyesinin karşısındaki rakamlardan alınabilir. Darphane’nin bastığı sarrafiye altın ve gram altın üretiminde normalleşme bugün itibariyle başlayacak. O çark bozuldu, rahat olun." dedi.

Haber/ Nadir Öngören