Memiş, altın için "hazırlıklı olun" uyarısında bulundu.

Finans analisti İslam Memiş, bayram haftası olmasına rağmen piyasalar için dış gündemlere dikkat çekerek "Önemli bir hafta" değerlendirmesinde bulundu. Çarşamba günkü ABD enflasyon verisi ile perşembe günkü Euro bölgesi faiz kararına işaret eden Memiş, tatil öncesinde takip edilecek bant aralıklarını detaylandırdı.

Borsa İstanbul için değerlendirmelerde bulunan Memiş, "Bu ay 10 bin puan seviyesinin sürpriz olmayacağını" belirtti ve "9 bin 400-9 bin 800 puan aralığını takip edeceğim" dedi.

Bitcoin konusunda ise Memiş, "Tekrardan 65 bin dolar seviyelerine hazırlıklı olmak gerektiğini" söyledi ve bant aralığını 65-70 bin dolar olarak açıkladı.

Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Altın piyasasıyla ilgili olarak Memiş, ons altından uzak durulması gerektiğini belirtti ve "100 dolarlık satış bekliyorum" öngörüsüyle "2250-2350 dolar aralığını takip edeceğim" dedi. Gram altın için ise Memiş, "Serbest piyasalarda 2 bin 457 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Gram altın yatırımcısının onsu takip etmesi gerektiğini, 2 bin 400 lira seviyesinin altına sarkmaları beklemesi gerektiği" uyarısında bulundu.

Ons gümüşte 28 dolar direncinden sonra satış olabileceği konusunda uyarıda bulunan Memiş, bunu 32 dolar hedefini gözeterek alım fırsatı olarak değerlendireceğini ifade etti. Gram gümüş konusunda ise Memiş, onsta 25.80 doların karşılığında alım yapılabileceğini belirtti.

Haber Merkezi