Merkez bankalarının yanı sıra Almanya, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerde bireysel yatırımlar hızla artıyor. Altına olan güvenin artmasında, Fed'in faiz indirimlerine başlaması durumunda dolar endeksinde beklenen düşüş etkili oluyor.

Şehadetinin 4. Yılında Dualarla Anıldı Şehadetinin 4. Yılında Dualarla Anıldı

Çin Merkez Bankası, nisan ayında altın rezervlerini 18 ay üst üste artırarak 2.264 tona çıkardı. Ekonomik belirsizliklerin ortasında genç tüketicilerin değerli bir varlık olarak altına yönelmesi dikkat çekiyor. Almanya'da ise özel hane halkının altın yatırımları artış gösteriyor. Almanya'nın altın stokları 2021'den bu yana 35 ton artarak 5.229 tona yükseldi. Bu durum, enflasyona karşı korunma amacıyla altına olan güvenin arttığını gösteriyor.

Vietnam, bu yılın ilk çeyreğinde 2015'ten bu yana en yüksek külçe ve madeni para talebini kaydetti. Güney Kore'de ise külçe ve madeni paralara olan talep yüzde 27 arttı. Ülkede en büyük market zinciri CU, müşterilere mini altın külçeleri sunmaya başladı. Ortadoğu'da yaşanan gerginlikler ve Fed'in faiz indirimi beklentileri, altına olan talebi artırıyor. Bu tablo altın fiyatlarının yılsonunda 2.500 dolara kadar yükselebileceği öngörüsünü güçlendiriyor.

Haber Merkezi