Altın fiyatlarındaki artışın ardından Aşkın, yatırımcılara değerli bilgiler verdi.

Isparta’da büyükbaş hayvan hisse ve adet satışları başladı Isparta’da büyükbaş hayvan hisse ve adet satışları başladı

Aşkın, altın fiyatlarındaki yükselme ile makas farkının genişlediğini belirtti ve vatandaşların bu durumdan korunmak için altın fonlarını tercih edebileceklerini söyledi. Gram altının 2.700 - 2.800 lira civarında seyredeceği beklentisini koruduğunu ifade eden Aşkın, Fed'den gelen açıklamaların sonbaharda faiz indirimine gidileceği tahminini güçlendirdiğini vurguladı. Bu durumun altın fiyatlarında yükselişe neden olabileceğini belirten Aşkın, yaz aylarıyla birlikte ons altının 2.250 - 2.300 dolar seviyelerini görebileceğini aktardı. Aşkın, ons altındaki artışın gram altın fiyatlarını da yükselteceğini tekrarladı.

Aşkın, fiziki altında makas farkının açıldığına dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Kayıp yaşamak istemeyen yatırımcıların altın fonlarını değerlendirebileceğini belirtti. Yabancı yatırımcıların kısa vadeli işlemler yaptığına işaret eden Aşkın, yabancı yatırımcıların orta ve uzun vadeli yatırım yapmak için Türkiye'nin risk priminin biraz daha düşmesini beklediğini ifade etti. Yılın ikinci döneminden itibaren yabancı girişinin hızlanabileceğine dikkat çeken Aşkın, "Enflasyonun makul seviyelere gerilemesi ve not artışları yabancı girişinde hızlanmayı tetikleyebilir" dedi.

Borsada seçim sonrası olumlu bir hava olacağını belirten Aşkın, "Borsa, seçime kadar 8.800 - 9.150 puan aralığında dalgalanacak gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın 500 baz puan faiz artırımı kararını değerlendiren Aşkın, "Merkez Bankası yapılması gerekeni yaptı" yorumunu yaptı. Merkez Bankası'nın bu kararı ile TL'nin değerleneceğini belirten Aşkın, yatırımcıların mevduat ve bono gibi araçlara yönelebileceğini belirtti. Aşkın, "Faizlerin artması büyüme ve istihdama olumsuz etki yapabilir, ancak enflasyonu kontrol altında tutmak için sıkı para politikasına ihtiyaç var" dedi.

Haber Merkezi