Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin etüt merkezlerinde yürütülen robotik ve kodlama eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin yeni nesil eğitim sisteminde bir dönem sona erdi. 3 boyutlu yazıcılar, tasarım yazılımları, CNC cihazlarıyla çalışıp elektronik-robotik ve yazılım-kodlamayla birer ürün ortaya çıkmasını sağlayan eğitimi tamamlayan son öğrenci grubuna sertifikalarını Belediye Başkanı Ümit Uysal verdi. Başkan Uysal, bu yeni nesil eğitim sistemine Muratpaşa Belediyesi etüt merkezlerinde 2017’nin yaz aylarında başladıklarını söyledi. Bu derslerde sadece teknik bir bilginin aktarılmadığının çocukların aynı zamanda yaratıcı, fikir üreten, yenilikçi insanlar olmayı öğrendiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bununla birlikte çocuklarımız ufuklarını da geliştiriyor” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin yeni nesil eğitim sistemi yeni dönemde etüt merkezlerinde verilen standart bir ders haline gelecek. Çocuklar, matematik, Türkçe gibi ‘robotik ve kodlama’ dersine girecek.