İşletmelerin masalarda ve girişlerde fiyatları yazılı olan menülerini bulundurması zorunlu hale getirilmiş durumda. Bu kurala uymayan işletmelere her ürün başına 2 bin 172 lira para cezası uygulanıyor.

MSB 1829 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı MSB 1829 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, kafe, restoran ve benzeri yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerde menü denetimlerini sürdürüyor. Özellikle Antalya, İstanbul ve Kocaeli gibi büyük şehirlerde denetimler sıklaşmış durumda. Türkiye genelinde menü uygulamasına uymayan 6 binden fazla işletmeye toplamda 16 milyon liradan fazla para cezası kesilmiş.

Antalya'da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yıl başından bu yana 3 bin 800 işletmenin denetlendiğini bildirdi. Menüdeki fiyatların yanı sıra servis bedelinin de müşterilere yansıtılıp yansıtılmadığı da denetimler kapsamında inceleniyor.

Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, denetimlerin sıklaşacağını belirtti ve işletmelerde fiyatların yazılı olduğu menülerin her masada bulunmasının önemini vurguladı. Fiatsız menü bulunduran işletmelere her ürün başına 2 bin 172 lira para cezası uygulandığını ifade etti. Özşahan, yılbaşından bu yana 3 bin 800 işletmenin denetlendiğini ve bazı işletmelere tekrar kontrol amaçlı gidildiğini de sözlerine ekledi.

Haber Merkezi