Aksa Tufanı operasyonunun başlamasının ardından, savaştan kaçmak isteyen İsrail vatandaşları, havalimanlarına ve limanlara akın etmeye başladı. Benzer bir durum, geçmişte Rusya-Ukrayna savaşı sırasında yaşanmış ve Antalya gibi Türkiye şehirleri güvenli sığınaklar olarak tercih edilmişti.

İsrail vatandaşlarının savaştan kaçarken tercih ettiği ülke olarak Türkiye'nin öne çıkması, özellikle İstanbul, Antalya ve İzmir gibi şehirleri hedef haline getirdi. Ben Gurion Havalimanı'nda birçok kişi, Türkiye'yi güvenli bir liman olarak görüyor ve rotalarını bu ülkeye çeviriyor.

İstanbul ve Antalya, İsrail vatandaşlarının yoğun ilgisi nedeniyle uçuşlarının tamamen dolmasıyla karşı karşıya. Bu durum, sosyal medyada da tartışma konusu oluyor. Rusya-Ukrayna savaşı ve Ortadoğu'dan gelen yoğun yabancı göçe bir yenisinin eklenmesi, Antalya'nın yerli halkı için endişe kaynağı haline geldi. Şehir, artan yabancı göç nedeniyle konut fiyatlarındaki artış, oturum izni gibi sorunlarla başa çıkmak zorunda.

Kavgada yumruklar konuştu: 3 kişi yaralandı Kavgada yumruklar konuştu: 3 kişi yaralandı

İsrail-Filistin savaşının etkisiyle Antalya'yı tercih eden göçmenlerin sayısının artması, şehir sakinlerinde rahatsızlık yaratıyor. Bu durum, Antalya'nın daha fazla yabancı nüfusu barındırmasına ve bu nedenle yerli halkın kentlerini yabancılaşmış hissetmesine yol açıyor.

Savaştan kaçan birçok İsrailli, Antalya Havalimanı'na yöneliyor. Bazıları, Tel Aviv Havalimanı'ndaki yoğunluk nedeniyle Antalya'yı aktarma merkezi olarak kullanıyor. Tatil rezervasyonları yapan İsrailli vatandaşlar, savaş öncesi planlarını sürdürmeye devam ediyorlar. İsrail-Filistin savaşı, sığınmacıların akınına neden olurken, Türkiye, barışın sağlanması için uluslararası toplumun çabalarını desteklemeye devam ediyor