Antalya'nın Kepez ilçesinde, Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timler Amirliği'nin rutin denetimleri sırasında bir binek aracın bagajında piton yılanı tespit edildi. Olayın hemen ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Antalya Şefliği ile irtibata geçildi.

DKMP Antalya Şefliği ekipleri tarafından yapılan incelemede, kapalı cam kafeste yaklaşık 2 metre uzunluğunda Top Piton (Python regius) cinsi yılanın bulunduğu belirlendi. İlgili ekipler, yasadışı olarak bulundurulan bu tür yılan için 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 18/1. Maddesi gereğince 26.390,00 TL idari para cezası uygulandı.

Bu hayvanların taşınması ve bulundurması yasak olduğu belirtilerek yapılan açıklamada; 

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

“Taraf olunan uluslararası sözleşmelerle ticareti yasaklanan yerli ve yabancı yaban hayvanları ve bu Kanunun 6 ncı maddesi çerçevesinde belirlenen avlanma esas ve usullerine aykırı olarak avlanan yaban hayvanları canlı veya cansız olarak veya bunların et, yumurta, deri, post, boynuz ve benzeri parçaları ile bunların türevleri satılamaz, satın alınamaz, nakledilemez ve bunların ithalatı ve ihracatı yapılamaz”

gereğince yasadışı olarak bulundurulduğu anlaşılan Top Piton (Python regius)’a el konularak 26.390,00 TL idari para cezası uygulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.