İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

Bakan Kacır'dan Müjdeli Haber: Deprem Mağduru KOBİ'lerin Tüm Borçları Silindi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adıyaman'da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ardından Adıyaman Kayaönü'nü sanayi alanı olarak ilan etmesinin ardından, KOBİ'leri desteklemek amacıyla önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Silinen Borçlar ve Faizsiz Kredi İmkanı: Bakan Kacır, depremden etkilenen KOBİ'lerin zarar gören işletmelerinin KOSGEB borçlarını tamamen sildiklerini açıkladı. Ayrıca, KOBİ'lere 1,5 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağladıklarını ve bu destek programını 1 yılı geri ödemesiz, 3 yıl vadeli ve sıfır faizli olarak sunduklarını belirtti.

Acil Destek Kredisi ve İşletme Desteği: Bakan Kacır, depremin hemen ardından başlatılan Acil Destek Kredisi programıyla işletmelere önemli destekler sağlandığını ifade etti. KOBİ'lerin ve zarar gören işletmelerin büyüklüklerine göre faizsiz kredi imkanı sunulduğunu vurgulayan Kacır, bu destek programının 1 yılı geri ödemesiz, 3 yıl vadeli ve sıfır faizli olarak sunulduğunu belirtti.

Toplam Destek Hacmi ve Gerçekleştirilen Ödemeler: Bakan Kacır, Adıyaman'da toplamda 593 işletmenin bu destekten yararlandığını ve yaklaşık 174 milyon liralık kredi hacmi oluşturulduğunu açıkladı. Ayrıca, Adıyaman'daki KOBİ'lere 750 bin liraya varan ve 36 ay vadeli faizsiz destek sağlandığını, bu desteğin ilk 24 ayının geri ödemesiz olduğunu ifade etti. Bugüne kadar Adıyaman'da 7 bin işletmeye toplamda 2,2 milyar lira destek ödemesi gerçekleştirdiklerini belirtti.