Bundan sonra Türkiye genelindeki 81 ildeki tüm hastanelerde, vatandaşların bütün tedavileri ücretsiz olacak. Binlerce kişi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları nedeniyle hastaneye gidip tedavi olamıyordu. Ancak artık GSS prim borcu olan vatandaşlar, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Cumhurbaşkanı kararıyla, GSS kapsamındaki vatandaşlar, prim borçlarına rağmen Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilecekler.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor

Bu önemli düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla hayata geçirildi ve 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacak. Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlarımızın, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları ile Üniversite Hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır" dedi. Bu adımın, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntıları büyük ölçüde gidermesi bekleniyo.

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlarımızın, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları ile Üniversite Hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.”

Haber Merkezi