. İşte Bakan Şimşek'in ekonomiye dair önemli değerlendirmelerinin özeti: 

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

"Para Politikasında Güçlü Adımlar Atıldı" Bakan Şimşek, Türkiye'de para politikasında güçlü adımlar atıldığını ve enflasyonun çıpalayacak eşiklere doğru geldiğini belirtti.

"Küresel Anlamda Olumsuz Gelişmeler Etkili" Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin küresel anlamda yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilendiğini ifade etti ve içinde bulunulan durumda rüzgarın arkadan esmediğini vurguladı.

"Enflasyon Kontrolüne Odaklandık" Enflasyonun aylık bazda düşüşünün etkisinin hemen görülebileceğini belirten Bakan Şimşek, para politikasının gecikmeli devreye girdiğini ve sonuçlarının zaman alacağını açıkladı. Ayrıca, yapısal reformları bir takvime bağladıklarını söyledi.

"Türkiye'ye Yatırım İlgi Büyük" Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin büyük olduğunu ve algıda ciddi bir iyileşme yaşandığını aktaran Bakan Şimşek, ülkenin potansiyelinin güçlü olduğunu ifade etti.

"Çatışma Petrol Fiyatlarını Etkileyebilir" İsrail-Filistin gerginliğinin petrol fiyatlarını nasıl etkileyebileceğine dair soruya yanıt veren Bakan Şimşek, çatışmanın başka bölgelere sirayet etmemesi gerektiğini söyledi ve kalıcı bir petrol krizi öngörmediğini belirtti.

"Altın İthalatı Normalleşecek" Bakan Şimşek, altın ithalatının normalleşmesiyle milli gelire oran olarak yüzde 1'den fazla bir azalma yaşanacağını ve cari açığın azalmasıyla rezerv birikiminin hızlanacağını dile getirdi.

"Emekliler Öncelikli" Bütçenin sonuna kadar zorlandığını belirten Bakan Şimşek, 5 bin TL emekli ikramiyesi için söz verdiklerini ve önümüzdeki dönemde emeklileri öncelendireceklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisi ve dış politika konularında bir dizi açıklamada bulunduğu bu röportajda ekonominin güncel durumunu ve gelecek planlarını paylaştı