Türk Milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle yâd ediyorum.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen aziz milletimiz her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle başlattığı Kurtuluş Savaşımızı tarihte benzeri görülmemiş eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle taçlandırmıştır.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bugünkü düzeyine ulaşmıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Milletimiz; Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye hazırdır.

Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir.

Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek için bıkmadan yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır.

Motosikletin çarptığı genç kıza ağır yaralandı Motosikletin çarptığı genç kıza ağır yaralandı

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.