Başkan Özata, ‘Hemşerilerimizin ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını siyasi çıkar sağlamak isteyenlere yedirmeyeceğiz’ diyerek açıklamasında; “Haksızlık ve provoke eylemler karşısında buradayız ve dimdik ayaktayız. Yenişarbademli Belediyesi olarak öğrencilerimizi kucaklayan, onların derdine derman olan, onları bir kardeş gibi gören yönetimimizin gayretleri Sayın Valimiz Aydın Baruş, Sayın Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksek Okul Müdürümüz Sayın Canpolat Kaya başta olmak üzere hem vatandaşlarımız hem de öğrencilerimiz tarafından bilinmekte ve taktirle karşılanmaktadır.

Belediye olarak onları mağdur etmemek ve öğrenim hayatlarına katkıda bulunabilmek için kısıtlı imkanlar dahilinde elimizi taşın altına koyarak, birçok yönden eksikliği bulunan misafirhane binamızın bakım, onarım ve tadilatını yaparak Yenişarbademli Belediye Misafirhanesi’ni baştan sona dizayn ettik. Göz bebeklerimiz olan gençlerimizi sosyal imkanlarla buluşturduk. Onlara maddi ve manevi desteklerimizi hiç esirgemedik. Depremzede öğrencilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilerimizden hiç ücret talep etmedik.

Ancak bazı art niyetli zihniyete sahip, siyasi amaçlı olarak terörize ve provoke niyetli kişiler, masum duygular içerisinde bulunan arkadaşlarımızı galeyana getirmekte, onları yanlış yönlendirmektedirler. Belediyemizde hiçbir öğrencimizin hakkı kalmamıştır. Hepsinin deprem döneminde peşin alınana paraları iade edilmiştir. Sadece bir öğrencinin ödemesi velisi tarafından değil soyismi farklı bir yakını tarafından ödendiğinden IBAN numarasına ulaşılamamıştır. Bu durum bizzat öğrencinin kendisine de bildirilmiştir. Ancak bahse konu karanlık zihniyet bu durumu sanki öğrencilerimizin hakkını vermiyormuşçasına olayı lanse etmiştir. Belediyemizden hakları olmayan bir ücret talep etmiştir.

KYK Yurtları Emeklilere Açılıyor KYK Yurtları Emeklilere Açılıyor

Vatandaşlarımızın belediye olarak yetim-yetemanın hakkını koruma için bu görevi bize emanet etmiştir. Hemşerilerimizin ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını siyasi çıkar sağlamak isteyenlere yedirmeyeceğiz. Alnımız açık, başımız dik görevimizin başında ve öğrencilerimizin arkasındayız. Dün olduğu gibi, bugün ve yarında öğrenci kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak destekçisi olacağız” ifadelerini kullandı.