Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Ahilik geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftasının ilk gününde ilimizde coşkulu bir kutlama gerçekleşti. Kutlamalar kapsamında Esnaf Odaları Birliği önünden törenin yapılacağı Valilik arkasındaki meydana kadar mehter takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.  
Atabey Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Kılıçaslan, konuya ilşikin yaptığı açıklamasında, "Ahi ahlakının, Ahi felsefesi adı altında inancımızın, kültürümüzün, Anadolu irfanın gerçekten gereği olan ‘aldatan bizden değildir’ öğretisiyle hepimize ışık tutan peygamberimizin yolunda, en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu çalışmaları önemsiyorum" dedi.
 Ahilik Teşkilatı’nın Türkiye’de en iyi yaşandığı yerlerin başında geldiğine dikkat çekerek, “Çok büyük bir medeniyet inşa etmiş bir milletin evlatlarıyız. Medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği en büyük hediyelerden bir tanesi herhalde Ahilik Teşkilatı’dır. Ahilik Teşkilatı’nın Türkiye’de en iyi yaşandığı yer neresi diye sorarsak başlarında gelir Isparta. Bunu ben bizzat yaşayarak asrın felaketinde gördüm. Ispartalı esnaflar gerçekten yağmur oldu deprem bölgesine yağdı. Esnaflarımız o kadar çok yardım yolladılar, kendileri koştular. Aynı zamanda buradaki esnaflarımız da deprem bölgesinden  Isparta'ya   gelenleri ağırladılar.” şeklinde konuştu.
ADALETLİ VE EŞİT  OLACAĞIZ
''Yapılacak olan yerel seçimlerde güzel ve şirin  ilçemiz Atabey'de yaşayan vatandaşlarımız bizi göreve getirdiği zaman esnafımızla  iç içe olacağız' diyen belediye Başkan Aday Adayı Mehmet  Kılıçaslan, "Adalleti eşit şekilde dağıtmak için ekibimizle  seferber olacağız. Bir  belediyez başkanı olarak ahilik ruhu ile hareket  edip hizmetlerimizi adaletli bir şekilde yapacağız" dedi.