Avrupalı yetkililer, "Bu anneler gününde annenizi ziyaret etmeyin" uyarısı yapmışlar. İngiliz kadın da yaşlı ve yalnız yaşayan annesinin gününü camdan öperek kutlamış ve bunu matah bir iş yapmış gibi dünyaya gösteriyor. "O annenin en başından beri zaten senin yanında olması gerekmez miydi" diye sorgulayan çok az kişi olmuştur. Çalışan modern kadın için anne, eli ayağı tutarken çocuklarına iyi bir dadı, bakıma muhtaç hale gelince de kurtulunması gereken bir yük haline geldi. 

Anneler günü vs. batı medeniyetinin icat ettiği günler, yıl boyu görevini yapamayan egoist, seküler, modern insanın günah çıkartma günleridir. Artık bizim toplumumuzda da yılda birgün günah çıkartarak rahatlamak kabul görmeye başladı. 

İspanya'da virüs sebebiyle huzurevi görevlileri, yaşlıları kendi hallerine bırakıp kaçmış. Ücret karşılığı yapılan bir işte sevgi ve merhametin olması mümkün mü? (Son günlerde ülkemizde de 65 yaş üstü yaşlılarımıza nezaketle evde kalmasını tavsiye etmek yerine, rencide ederek kovalamayı seçen kendini bilmezler oldu.) İdeal olanı yalnızca İslam tavsiye ediyor:

"Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. 

Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. Rabbim, onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster." diyerek dua et." (İsra, 23-24

... 

Uzaktan eğitimin ilk gününde başörtülü öğretmen gören öğrenci şok yaşayabilirmiş, ödü patlarmış, Can Ataklı gibi değişik ataklar geçirebilirmiş. Merak ediyoruz. Bu adam acaba hangi ülkede yaşıyor? İtalya'da mı? 

Toplumumuzda kadınların belki yüzde ellisi başörtülü. Muhakkak onun da ninesi, teyzesi yoksa konu komşusundan birileri kapalıdır. Ve yine çok eminim o bayanlar ona kötü örnek olmak bir yana ağzından çirkin, yakışıksız laflar çıktığında "Amca azıcık edepli konuş" falan da demişlerdir.

Koronavirüsün etkilerini belki beş-on yıl içinde unutacağız. Ancak bu iflah olmaz yobaz ve faşist zihniyetin kendileri gibi olmayanlara neler yaptıklarını hiç unutmayacağız... 

Rahmetli Adnan Menderes'in idamını, çocuklarının görmesini istemeyen ebeveynler, yıllardır internette çocuklarının hangi şiddet içerikli oyunlar oynadıklarına, hangi müstehcen filmleri izlediklerine ve yanıbaşında seyrettiği Tv dizilerinde hangi ideolojik, sapkın mesajların verildiğine de dikkat ettiler mi hiç? Evet ne yazık ki tarihimiz darbeler, hapis ve işkenceler, İskilipli Atıf Hoca gibi idama gönderilen binlerce dindar insanla dolu. Lakin duyarlı geçinen kesim, o gün yaşanan gayri insani olaylara değil izlenilmesine, öğrenilmesine karşılar...