Binance referans kodu, dünyada ünlü Binance borsasının kullanıcılarına sunduğu özel bir program. Bu program dahilinde kullanıcılar, başka bir Binance kullanıcısının referans kodunu kullanarak alım-satım veya diğer kripto para ticaret işlemlerinde ekstra komisyon indirimi kazanabiliyor. Ayrıca bu program referans kodu sahibinin de bir miktar ödül getiri elde etmesini sağlıyor. İşlem hacmi yoğunluğu ve sunduğu bu tarz avantajlı indirimlerle öne çıkan borsa her geçen gün kullanıcı sayısını katlıyor. Rehber niteliğindeki bu yazımızda Binance referans kodu nerede bulunur, nasıl alınır ve ne gibi avantajlar sunar sorularını detaylıca inceledik…

İçeriğe geçmeden önce; eğer siz de bu güvenilir ve köklü borsanın bir parçası olarak ekstra avantajlı komisyon indirimlerinden faydalanmak istiyorsanız, üyelik sırasında kullanmanız gereken Binance referans kodu DM7RYLX3’dür!

Binance Referans Kodu Nedir?

Binance, kripto para yatırımcısıysanız mutlaka bildiğiniz bir borsa olmalı. Özellikle yüksek işlem hacmi ve geniş çaplı kullanım oranı ile öne çıkan Binance borsası, sunduğu indirimli komisyon avantajları ile de rakipleri arasından sıyrılmayı başarmış durumda. Borsanın kullanıcılara sunduğu bu program Binance global referans kodu programı olarak tanımlanır ve temel olarak kripto para ticaretine harcanan komisyon ödemelerinde ek indirim kazandırır.

Bilindiği gibi her kripto para borsasında tamamlanan  işlemler için belirli oranda komisyon ücreti alınır. Bu ücret borsanın kendi maliyetlerini karşılar. Binance borsasında 30 gnlük işlem hacmi 50 BTC’den düşük olan klasik yatırımcılar için uygulanan komisyon ücreti %0.10 oranındadır. Yani, borsa kullanıcısı olarak 1000 dolarlık bir kripto para işlemi yaptığınızda ödemeniz gereken komisyon tutarı 1 dolar olur. Bu ücret ufak bir meblağ olsa da sürekli alım-satım yapan küçük yatırımcılar için totale vurulduğunda oldukça yüksek bir hesaba denk gelir. Bu nedenle Binance borsasında işlem yaparken indirimli komisyon özelliğinden faydalanmak her zaman avantajlıdır.

Binance referans kodu nedir sorusunun yanıtına gelince, bu kod temel olarak yukarıda bahsedilen örnekteki gibi kripto para ticaretine harcanan komisyon ödemelerinin indirilmesini sağlar. İndirim oranı ise %20’ye kadar değişen bir seviyede olur. Örneğin; indirim oranı %20 olarak belirlenen bir kod, 1000 dolarlık kripto para ticaretine harcanan 1 dolar tutarındaki komisyon ödemesinin 0.20 dolarını geri almanızı sağlar. Dolayısıyla bu tip bir işlem için ödenen ücret 0.80 dolara düşürülmüş olur. Bununla birlikte referans ile elde edilen indirim tutarı kod sahibi tarafından kod alma sırasında belirlenir.

Binance Referans Nasıl Alınır?

Binance borsasında sunulan referans kodu, karşı taraf için komisyon indirim avantajı sunarken kod sahibi için bu ödemenin bir kısmını hesabına ödeme olarak alma anlamına gelir. Dolayısıyla Binance referans kodu ile her iki taraf da karşılıklı kazanç elde eder. Burada akıllara Binance referans kodu nasıl alınır sorusu gelir çünkü yatırımcılar borsanın sunduğu bu ayrıcalıklı programa dahil olarak ek ödeme alabilirler. Binance referans kodu almak için tek şart borsaya üye olmaktır, siz de Binance’in sunduğu bu ayrıcalıklı dünyaya katılmak istiyorsanız ilk kayıt sırasında referans kimliği kısmına girmeniz gereken referans kodu DM7RYLX3 şeklindedir. Binance Tr referans kimliği ise A624LDPY’dir.

Otomatik olarak her Binance kullanıcısının kendine özel bir referans kodu bulunur. Ancak bunun dışında her kullanıcı kendisi için yeni bir kod oluşturma imkanına da sahiptir. Oluşturulan yeni kodlarda karşı tarafın alacağı indirim oranını belirleyerek referans programına katılım sağlama avantajınız olur.

Binance Referans Kodu Oluşturma

Gelelim dünyaca ünlü borsaya üye olduktan sonra yeni bir Binance referans kodu oluşturma işlemine!

Borsa kullanıcısı olarak Binance global veya Binance TR referans kodu kullanarak üyelik açtığınız gibi, kendi kodunuzu başkalarıyla paylaşarak da referans programına dahil olabilirsiniz. Bu referans programı size kodunuzla hesap açan yatırımcıların gerçekleştirdikleri işlemlerden bir miktar komisyon ödemesi almanızı sağlar. Temel olarak %40 ila %20 arasında değişen bir referans kodu oluşturabilir bu kodların karşılığında karşı tarafa %20 ile %10 arasında değişen bir indirim sağlarken, siz de kendi hesabınıza %40’a varan komisyon ödemesi almış olursunuz.

Borsa üzerinde yeni kod oluşturmak için öncelikle hesabınıza giriş yapmanız ve profil sayfasından referans sekmesine gitmeniz gerekir. Bu işlemi uygulama üzerinden veya website anasayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfada kaç kişinin kodunuzu kullandığını ve karşılığında ne kadar ödeme aldığınızı görüntülersiniz. Dilerseniz, burada bulunan “yeni referans kodu oluştur” seçeneğine tıklayarak hesabınıza farklı bir kod tanımlayabilirsiniz. Eklediğiniz yeni kodları ise farklı sosyal medya platformlarında paylaşabilir veya yakın arkadaş çevreniz arasında dağıtabilirsiniz. Oluşturulan her bir yeni kod için farklı oranlar belirleyebilir, karşılığında alacağınız geri ödemeyi ve kodu kullanacak yeni üyelerin elde edeceği komisyon indirimini seçebilirsiniz.

Binance Referans Kodu Avantajları

Binance borsasına üye olarak hesabınıza giriş yaptıktan sonra ayrıcalıklı bir dünyaya adım atarsınız. Başka bir kullanıcının referans kimliği ile açtığınız üyelik size %20’ye kadar varan komisyon indirim avantajı sunar. Ek olarak alım-satım işlemlerinde borsa yerel tokeni BNB kullanırsanız bu indirime ek olarak %25’lik bir indirim daha kazanırsınız. Dolayısıyla 1000 dolar tutarındaki klasik bir kullanıcının borsaya ödediği komisyon ücreti 1 dolar iken, sizinki 0.60 dolara kadar inmiş olur. Bu tip avantajlar özellikle sürekli alım-satım yapan bir yatırımcıysanız size ciddi anlamda yatırımlardan tasarruf etme imkanı sunar. Bununla birlikte Binance referans kodunuzu siz de başka kullanıcılarla paylaşarak referans programının bir parçası olabilir ve karşı tarafın gerçekleştirdiği işlemler üzerinden bir miktar komisyon ödemesi alabilirsiniz.

İlginç Veriler Ortaya Çıktı Isparta'da Doğurganlık Hızı 2009'dan Beri Düşüyor İlginç Veriler Ortaya Çıktı Isparta'da Doğurganlık Hızı 2009'dan Beri Düşüyor

Eğer komisyon indirim avantajından faydalanarak bir Binance hesabı oluşturmak istiyorsanız, ilk kayıt sırasında “Referans kimliği opsiyonel” yazan kısma girmeniz gereken referans kodu DM7RYLX3’dür!

Yukarıdaki kodu kullanarak oluşturduğunuz hesapta ek komisyon indirimi elde edersiniz, daha sonra öncesinde belirttiğimiz yönergeleri takip ederek siz de kendi kimliğinizi yeni kullanıcılarla paylaşabilirsiniz!

Kaynak: https://kriptoparadunyasi.net/binance-referans-kodu-nedir/