Türkiye’nin sağlık alanında en başarılı ve güçlü ili olan Isparta’da, sağlığın patronları kendi kendilerini bitirdi. Nedeni ise ‘Sen Mi? Ben Mi?’ daha güçlüyüz kavgası oldu.

 

Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, göreve başladığında her şey çok güzeldi. Aradan biraz zaman geçti, dönemin Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan, Devlet Hastanesi Başhekimliğine getirildi. Önal ve Okutan, ilk yıllar çok güzel ikili oldular.

Ta ki, hastanelerin birleştirileceği, bölge hastanesinin yapılacağı duyuruldu sağlık sektöründe dananın kuyruğu koptu.

 

KOLTUK KAVGASI BAŞLADI

 

2007 yerel seçimlerinde Isparta’dan Milletvekili aday adayı olan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Özel Kalem Müdürü Ercan Şimşek, Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, dönemin Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan,  neredeyse aynı dönemde koltuğa oturdular. Yukarıda da belirttiğim gibi, ne zaman Bölge Hastanesinin kurucu başhekimliği konusu ortaya çıktı. Kızılca kıyamet koptu. Sağlık İl Müdürü Önal, Bölge Hastanesinin başına geçmek istedi. Okutan’da aynı şekilde o koltuğa göz dikti. Bir anda ne olduysa, Sağlık Bakan’ın Özel Kalem Müdürü Ercan Şimşek, Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal ile uğraşmaya başladı. Süleyman Önal ise Ak Parti Isparta Milletvekillerini arkasına aldı.

Bize gelen bilgiler arasında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bizim siyasilere dediği söz şu; “Isparta’da çok şeyler oluyor. Madem Başhekim Ramazan Okutan’ı istemiyorsunuz, Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal’ı da görevden alırım’ artık nasıl bir senaryo yazıldıysa, önce Başhekim Ramazan Okutan, bir şekilde görevden alındı.

Daha sonra, Sağlık Müdürü Süleyman Önal önce geçici görevle alındı. Şimdi yine makamında ama kendisinin de Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geçmek üzere olduğunu öğrendim.

Süleyman Önal, kişiliği ve çalışkanlığı ile eşine az rastlanır bir yönetici, herkes sevecek diye bir şart yok. Yaşı da genç, Türkiye’nin de en genç sağlık il müdürü unvanına sahip bir büyüğüm. Isparta’da çok büyük projelere imza attı. Giderayak, Bölge Hastanesinin yapılacağı alana Sağlık İl Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapılmasının projesini sundu. Isparta’yı sağlık sektöründe söz sahibi yaptı. Gerçekten büyük hizmetleri oldu.

Uzun lafın kısası, ne kadar başarılı olursanız olun, çalışkan olursanız olun, birileri sizin üzerinizden senaryo yazar, oynar ve oynatır. Sonunda o makamlar kimseye kalmaz.

Yukarı da yaptığım yorumlarla ilgili olarak son söylemek istediğim şey; “Gazeteci büyüğüm ve ağabeyim Şakir AKSÖZ, bu konularla ilgili çok şey biliyor, açıklamasını isterim”