Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Zaman öyle çabuk akıyor ki, sanki her şey daha dün yaşanmış gibi ama düşündüğümüz zaman üzerinden kaç yıl, kaç gün, kaç ay geçtiğinin idrakına varıyoruz. Umuyorum ki Ramazan ayını tüm dostlarım dolu dolu ve anlamını idrak ederek yaşayabilmişlerdir. Ne mutlu onlara. Her geçen saniyenin hesabını vermek ne büyük bir yüktür.

Üzüldüğüm nokta insanlar açken daha insaflı olabiliyorlar ve ramazan ayı bitince insanlar yine tok dolaşacak ve merhametlerini kullanmayacaklar. Bir dostum şöyle demişti. Bu yağan yağmurlarda ayağım ıslandı ve çizmesi yada ayakkabısı olmayanlar aklıma geldi demişti. Ve bundan etkilenip giymediği bütün ayakkabılarını ihtiyacı olanlara dağıttığını söylemişti. Biz insanlar başımıza sıkıntı yaratacak bir olay gelmeden, sıkıntıda olanları anlayamıyoruz. Umarım merhametimizi uzun süre muhafaza eder ve gerçekten ihtiyac sahiplerini görmemezlikten gelmeyiz. 

Tabi bu görmemezlik olayı bilerek yapılan bir şey değil. Atalarımızın bir sözü vardır. Tok açın halinden ne anlar…….. derler de doğru söylerler. Aç kalmadan aç kalmak ne demek bilemeyiz, soğuktan tir tir titremedikten sonra üşümenin ne demek, ayaklarımız tutulmadan yada onları kaybetmeden yürümenin ne demek, gözlerimizi kaybetmeden görmenin ne demek olduğunu bilmeyiz. Bunu düşünmek için bakmayız etrafımıza. Rabbim kimseye böyle felaketler ve acılar yaşatmasın inşeallah.

Ama dostlarım kalp gözümüz hep açık olsun inşeallah. Bencilce bakmayalım hayata, baktığımızı görmeye, gördüğümüzü ise anlamaya çalışalım. Hayatımız sadece bu dünyadan ibaret değil biliyorsunuz. Onun içindir ki şimdi ekme zamanı.

Ümit ediyorum ki gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Bunun içinde değerlerimizi yaşayıp, yaşatmalıyız.

Hepinize iyi bayramlar diliyorum, ve umut ediyorum ki eski bayramları aratmayan bir bayram yaşamanız dileğiyle. Yani tatil değil de bayram havasında geçsin bu beş gününüz inşeallah. Bu huzuru tüm dostlarım yaşasın isterim. Ve tüm dostlarım umarım her elini öptüğü kişinin gözünün içindeki minnet ve gururu görmelerini ve küçüklerinede bu mutlu günü anlamıyla yaşatmalarını temenni ederim.

Huzur ve afiyet dolu bayram dileklerimle………………….