Bu girişimle, bankalar borç kapatma kredisi kampanyalarını başlattılar. Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, ING, TEB, Ziraat gibi önemli bankalar da bu kampanyaya dahil oldular. Ayrıca, devlet destekli borç kapatma kredisi şartları ve detayları da netleşti.

Borçlarını daha yönetilebilir hale getirmek veya kapatmak isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda bankalar hızla adımlar attılar. Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, ING, TEB, Ziraat gibi birçok banka, borç kapatma kredisi kampanyalarını duyurdu. Bu kampanyalar, son dönemde büyüyen borç sorununu hafifletmek ve vatandaşların borçlarını daha kolay ödeme fırsatı sunmak amacıyla başlatıldı. Bu kampanyaların yanı sıra, borç kapatma kredisi almak isteyenlerin başvuru şartları da daha ulaşılabilir hale getirildi.

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

DEVLET DESTEKLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ VEREN BANKALAR Birçok banka, devlet destekli borç kapatma kredisi için girişimlerde bulundu. Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda bankalar, hem bireysel hem de ticari müşterilere yönelik borç kapatma kredisi desteği sunmaya başladılar. Bu krediler kapsamında, Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi olarak adlandırılan ve 100.000 TL'ye kadar olan borçları kapsayan özel kredi kampanyaları mevcut.

CUMHURBAŞKANI BORÇ KAPATMA KREDİSİ ALMA ŞARTLARI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine vatandaşların borç ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan borç kapatma kredisi kampanyaları, borçları 100.000 TL'ye kadar silecek şekilde düzenlendi. Bu kampanyaya katılmak isteyenler, başvurularını Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, ING, TEB, Ziraat ve diğer bankaların şubelerinden, mobil bankacılık hizmetlerinden veya internet bankacılığı aracılığıyla yapabilirler. Ayrıca, başvurular online olarak da yapılabilmektedir. Borç kapatma kredisi almak isteyenler için tek şart, bankaların kara listesinde yer almamaktır. Yani, kara listede olmayanlar, borç kapatma kredisi kampanyalarından yararlanabilirler. Bu sayede borç kapatma kredisi alanlar, daha düşük faiz oranları ve daha uygun geri ödeme koşulları ile birikmiş borçlarını tek bir çatı altında toplama fırsatına sahip olacaklar.

31 EKİM 2023 TARİHİNE KADAR BAŞVURU MÜMKÜN Cumhurbaşkanı borç kapatma kredisi kampanyaları, hemen yürürlüğe girdi. Bankaların tüm başvuru kanallarından başvurular, 31 Ekim 2023 tarihine kadar kabul edilmektedir. Kampanyaya katılanlar, başvuru işlemlerini aynı gün içinde tamamlayarak borç kapatma kredisine sahip olabilirler. Bu girişim, borçlarını daha rahat bir şekilde yönetmek veya kapatmak isteyen vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor.