Antalya, geçm yıllara göre bu yıl rekor sayılarla turizm sezonuna başlıyor. Şehre 2.5 milyon turist geldiği bildiriliyor.

Yurt dışından gelen turistlerin sayısının artmasıyla birlikte oteller doluluk yaşarken toplu taşıma sektörü de turizm taşımacılığına yöneliyor. Bu durum toplu taşıma araçlarında şoför sıkıntısına neden oluyor.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu

"Pandemiden sonra ciddi bir yolcu kaybı yaşıyoruz. Önceden 380 bin yolcu taşırken şu anda 260 bin yolcu taşıyoruz. Eskiden 450 araçla hizmet verirken şu anda sadece 300 araç aktif durumda. 180 otobüsümüz çalışmıyor durumda. Şoförlerimiz tır şoförlüğü yapmaya başladı çünkü orada çalışma şartları ve maaşlar daha iyidir.

Büyükşehir belediyemizle iş garantili şoför yetiştirilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Eğer bu şekilde devam ederse turizm sezonunun açılmasıyla yaz döneminde çalışan araç sayısı 300'den 200'e düşecek. Her yaz döneminde olduğu gibi bazı arkadaşlarımız da turizme geçiş yapacak."

Arslan ayrıca maliyetler hakkında da bilgi vererek, "Bir otobüsün aylık maliyeti 135 bin TL'dir. Şu anda şoförlere 17 bin TL maaş ödüyoruz. Toplam maliyet ise 25 bin TL'ye ulaşıyor. Bu işin sürdürülebilirliğini sağlamak için maaşları artırmamız gerekiyor.

Özellikle tır şoförlüğü yapan şoförleri sektörümüze çekmek istiyoruz. En kötü şartlarda bile araçlarımızın 200 bin TL ciro yapması gerekiyor ki şoförlere 20 bin TL maaş verebilelim. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Genel seçimlerden sonra bu konunun çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.